Diverse

Trei echipe de world tour vin la Brezoi în această vară, în cadrul TCS

Primarul Robert Schell a reamintit faptul că, în această vară, oraşul său va găzdui o etapă a Turului Ciclist al Sibiului. Este pentru prima oară în istoria evenimentului sportiv când, în traseu, este inclusă şi o localitate din afara judeţului Sibiu. Cea de-a 12-a ediţie Turului Ciclist al Sibiului se va desfăşura în perioada 2-6 iulie 2022. Programul competiţiei va fi următorul: 2 iulie – Prolog, Centrul istoric al municipiului Sibiu (2.5 km), 3 iulie – etapa 1, Sibiu – Păltiniş (176 km.), 4 iulie – etapa 2, Sibiu – Bâlea Lac (174 km.), 5 iulie – etapa 3, Brezoi – Sibiu (205 km.), 6 iulie – etapa 4, Sibiu – Blaj – Sibiu (193 km.).

Competiţia este organizată de Asociaţia Club Sportiv Sibiu Sport Project şi se desfăşoară sub egida UCI (Union Cycliste International) şi a FRC (Federaţia Română de Ciclism). Etapa ce va lua startul tehnic din Brezoi va parcurge celebra Transalpina, adăugând nu doar dificultate prin lungimea şi complexitatea traseului, dar şi frumuseţe şi spectaculozitate!
La start, sunt aşteptate 29 de echipe, 174 de rutieri şi numeroşi spectatori. Competiţia va avea peste 200.000 de urmăritori pe Digisport şi prin livestream online. TCS este singura competiţie din România care a adus la start echipe de World Tour ce au sporit nivelul competiţiei, dar şi al atenţiei internaţionale pentru acest eveniment.
O premieră, naţională, o reprezintă şi faptul că trei echipe de world tour, între care şi Jumbo Visma – numărul trei în clasamentul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI) – şi-au confirmat prezenţa la Turul Ciclist al Sibiului 2022. În acest fel, Turul Sibiului îşi consolidează poziţia de cea mai importantă competiţie autohtonă de profil şi se impune pe lista celor mai relevante la nivel european.
Ajuns la ediţia cu numărul 12 în 2022, Turul Ciclist al Sibiului se va desfăşura, ca de obicei, între 2 şi 6 iulie, în formula trei etape şi două semi-etape, pe un traseu care propune două sosiri la altitudine, două etape pentru sprinteri şi un contratimp individual.
Celelalte echipe de world tour care şi-au confirmat până acum prezenţa sunt Bora hansgrohe (Germania) – locul 6 în clasamentul UCI şi Astana Qazaqstan (Kazahstan) – locul 12 în clasamentul UCI. O altă echipă de world tour – Education-Nippo (locul 16 UCI), îşi trimite la Sibiu echipa Development (de tineret). În 2022, revine la TCS, după doi ani de pauză, şi echipa italiană Drone Hopper-Androni Giocattoli, pentru care pedalează, din 2022, şi ciclistul român Eduard Grosu. Pe lângă Drone Hopper, mai sunt confirmate alte trei echipe pro-continentale: Gazprom RusVelo, Novo Nordisk şi Bardiani CSF şi mai multe continentale, între care şi două din România – Giotti Victoria Savini Due şi Team Novak.
Ca eveniment, Turul Sibiului este un vechiul extraordinar de promovare a Sibiului, a Transilvaniei şi a României. La ultima ediţie, competiţia a fost urmărită în transmisiune live de peste 350.00 de persoane din 62 de oraşe din România şi 98 de oraşe din alte 71 de ţări, dar şi de pe marginea drumul, pe traseul parcurs de ciclişti. Pentru a-şi îndeplini mai bine misiunea de promovare a zonei şi obiceiurilor şi tradiţiilor locale, Turul Sibiului a încheiat în acest an un parteneriat strategic cu Complexul Naţional Muzeal Astra. Mulţumită acestui parteneriat, în 2021, cicliştii au participat la un eveniment informal organizat chiar la Muzeu, iar liderul din clasamentul general, purtător al tricoului galben, a primit pe podium mascota Turului – oiţa Mioriţa, simbol al unei ocupaţii tradiţionale specifice Mărginimii Sibiului, realizată manual, din lână, de unul dintre artizanii populari cu care lucrează Astra.
Un alt obiectiv al Turului Ciclist al Sibiului este promovarea ciclismului de masă, pentru un stil de viaţă sănătos. În acest scop, la fiecare ediţie, organizatorii au grijă să propună şi evenimente conexe adresate amatorilor: Cursa Sponsorilor, T-Challenge (pe Transfăgărşan), Green Day Kids, King of the Mountain (pe Păltiniş) şi Biciclete Cochete.
Seriozitatea organizării şi frumuseţea cursei au atras înspre Turului Sibiului parteneri care au rămas alături de competiţie la fiecare ediţie – între ei, Primăria Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu, dar şi participanţi din ce în ce mai valoroşi – vezi echipele de world tour care vin în număr din ce în ce mai mare în România.

Articole Similare

Back to top button