Liga IFotbalDiverse

Transfer concretizat! Victor Dican va juca în play-off-ul Ligii I!

Zvonurile s-au adeverit. Fotbalistul vâlcean Victor Dican (21 de ani) a semnat cu FC Botoșani, echipă aflată pe locul 4 în Liga I, care va juca în play-off. Victor a fost prezentat marți, 25 ianuarie, la echipa antrenată de Marius Croitoru. ”Victor Dican a semnat cu FC Botoșani! Venit de la Universitatea Cluj, mijlocașul Victor Dican a semnat cu FC Botoșani și s-a alăturat lotului condus de Marius Croitoru pentru următorii trei ani și jumătate. În vârstă de 21 de ani, Dican a jucat un an la Metalurgistul Cugir, iar din 2019 la U Cluj. Bine ai venit în familia FC Botoșani, Victor”, a transmis clubul moldovean, atașând și o poză cu fotbalistul format în Zăvoi, din momentul semnării contractului. Comunicatul a dispărut, ulterior, de pe pagina de Facebook a clubului FC Botoșani. S-a spus că din cauza suporterilor de la Universitatea Cluj, care ar fi furioși pe conducerea clubului, pentru că l-a cedat pe Dican prea ușor. Clubul de la poalele Feleacului s-ar alege, de pe urma transferului la Botoșani al lui Dican, cu 100.000 euro și cu un procent de 30% dintr-un viitor transfer.

Între timp, Universitatea Cluj a confirmat mutarea. ”Jucătorul Victor Dican s-a transferat astăzi (miercuri, 26 ianuarie) la FC Botoșani și a semnat un contract pe 3 ani și jumătate cu echipa din Moldova. FC Universitatea Cluj nu avea în plan să se despartă de fotbalist, însă a acceptat să intre în negocieri cu FC Botoșani la solicitarea expresă a jucătorului Victor Dican, care și-a exprimat dorința fermă de a i se oferi posibilitatea să facă pasul spre Liga 1 încă din această iarnă.

«Îi mulțumim lui Victor Dican pentru tot ceea ce a făcut la “U” și îi urăm succes în carieră. Transferul lui înseamnă o oportunitate pentru alți fotbaliști tineri de a se afirma la FC Universitatea Cluj. Din Academie vin fundași talentați care, în viitorul nu foarte îndepărtat, vor îmbrăca tricoul echipei mari», a declarat managerul sportiv Gabriel Giurgiu. Pe lângă suma pe care o încasează în urma trecerii jucătorului de la FC Universitatea Cluj la FC Botoșani, clubul nostru păstrează procente importante dintr-un viitor transfer al mijlocașului care poate evolua și pe postul de fundaș central. Victor Dican a fost transferat de FC Universitatea Cluj de la Metalurgistul Cugir în vara anului 2019 și a strâns 57 de meciuri și 10 goluri în alb și negru. Jucătorul de 21 de ani are patru selecții la Naționala Under 21 a României, toate în partide amicale disputate anul trecut. În acest sezon, Victor Dican a strâns 17 meciuri în tricoul Universității, pentru care a înscris de 2 ori. Îi mulțumim lui Victor Dican pentru munca depusă la “U” și îi dorim mult succes în carieră”, este comunicatul transmis de Universitatea Cluj. Așadar, fotbalistul vâlcean va avea ocazia de a juca în Liga I, chiar în play-off-ul competiției numărul 1 din România.

Vâlcea mai are alți 9 fotbaliști în Liga I: pe Adiță Păun (la lidera Ligii I, CFR Cluj), Laurențiu Brănescu (Farul Constanța), Bogdan Vătăjelu și Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Robert Popa (FC U 1948), Alexandru Dandea și Ștefan Pănoiu (Rapid București), Denis Dumitrașcu (FC Argeș) și Răzvan Popa, a cărui situație e incertă (ultima dată a îmbrăcat tricoul celor de la Dinamo).

Articole Similare

Back to top button