Acasă Diverse Tradiția merge mai departe! Energetic, cea mai bună echipă de handbal feminin...

Tradiția merge mai departe! Energetic, cea mai bună echipă de handbal feminin din România, la nivel școlar (învățământ liceal și profesional)

260
0

Între 11 și 14 mai, la Brăila a avut loc etapa finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la handbal feminin, competiție dedicată elevelor din învățământul liceal și profesional. Campioana județeană și regională, echipa Colegiului Tehnic Energetic, a reușit să-și adjudece titlul național. Formația pregătită de Mia Rădoi și Stăncuța Guiu a făcut ”victime”, în faza grupelor, reprezentantele din Caraș-Severin, Iași și Baia Mare. A terminat pe primul loc și a jucat în semifinale, unde a dat peste reprezentanta Capitalei. A trecut și peste București și a ajuns să joace meciul decisiv, cu titlul pe masă. Ce a început bine s-a terminat excelent. Vâlcencele au câștigat duelul din finală cu Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” din Baia Mare cu scorul de 20-17 și și-au adjudecat titlul de campioane. Energetic e numărul 1 la nivel școlar. Pivotul Maria Soroceanu, din tabăra medaliatei cu aur, s-a regăsit în echipa ideală a turneului de la Brăila.

Mia Rădoi și-a felicitat elevele pentru performanță: ”Am plecat de acasă cu gândul să obținem titlul de campioane. Totul a mers foarte bine, așa cum ne-am propus. Adversara din finală, Baia Mare, câștigase titlul la junioare I cu elevele de la Colegiul Anghel Saligny. Cu alte cuvinte, am bătut campioana națională de la competiția de junioare I organizată de FRH. Sunt foarte mândră de fetele noastre”.

Din lotul campioanei de la Energetic au făcut parte: Raisa Roată, Ana Maria Stroe, Patricia Tîmplaru, Enrika Bodijar, Aida Vătășelu, Bianca Drăgoescu, Francesca Bălan, Alexia Caralicea, Alina Mușat, Sara Trușcă, Alexia Oprea, Maria Soroceanu. Cele mai multe dintre jucătoarele amintite se pregătesc la Centrul de Excelență de la Rm. Vâlcea. Sunt două excepții, Caralicea și Bianca Drăgoescu, handbaliste care evoluează pentru Chimia Rm. Vâlcea.