Liga 6

”Toţi ne-am plictisit de antrenamente şi meciuri amicale. Aşteptarea are o limită! O să ajungem, în 2023, să nu mai avem cu cine juca”

Alexandru Ştefan, căpitanul echipei Cozia Călimăneşti a trecut peste problemele medicale, iar acum se află într-o formă sportivă bună. S-a pregătit bine în pauza competiţională, a scăpat de surplusul de kilograme pe care îl avea, însă atât el, cât şi colegii săi, şi-au cam pierdut răbdarea. De la o lună la alta şi-au făcut iluzii că va începe campionatul, dar a trecut un an de când nu au mai jucat un meci oficial. ”Lexu`” e dezamăgit de lipsa de implicare a factorilor decidenţi, care au posibilitatea să facă lucrurile să meargă:

”Toţi ne-am plictisit de antrenamente şi meciuri amicale. Ce motivaţie să mai ai? Ne pregătim de un an cu gândul că se reia competiţia, dar se amână de la o săptămână la alta. Nimeni nu se implică serios. Poate dacă am fi fost toţi hotărâţi, erau forţate şi autorităţile să ia o decizie, să deblocheze cumva situaţia. Dar văd că mulţi jucători şi echipe s-au obişnuit aşa. Ba vor, ba nu vor să începem, ba le e frică de virus, ba de teste. Dacă am fi fost hotărâţi toţi şi am fi pus presiune, poate că se schimba ceva. Dar mulţi zic: lasă, că merge şi aşa. Nu mai plătesc arbitraje, se întâlnesc la sintetic, la un amical, beau o bere după meci. Dar nu va dura la nesfârşit. Lipsa competiţiei conduce către altceva. Noi, am făcut pregătire, dar oricum ritmul nu a fost acelaşi ca în timpul campionatului. Gândiţi-vă la ceilalţi, care nu au făcut antrenamente, cum vor face faţă când se va relua. Şi aşteptarea asta are o limită! O să ajungem, în 2023, să nu mai avem cu cine juca. Sufletul vrea, dar organismul nu te mai ajută. Trebuie să ne uităm şi în buletin, pentru că timpul trece, nu stă pe loc. O să ajungă să joace la Liga a IV-a jucători de 40 de ani, cu burţile până în pământ. Juniori nu ai de unde să mai găseşti. S-au schimbat generaţiile. Oricum era foarte greu. Nu mai fac nici şcoală, nici sport. Părinţii se sacrifică prin străinătate ca să le fie lor bine, dar ei privesc altfel lucrurile, au alte preocupări. Nu mai au respect faţă de nimeni, visează doar distracţii, şmecherii. Se pierd în alcool, droguri, combinaţii. Noi, la Călimăneşti, mai avem juniori, dar cum poţi să-i motivezi să continue, dacă nu au competiţie? Cum am spus, nici noi, seniorii, nu mai avem nicio tragere de inimă când ştim că ne chinuim degeaba. Şi cum pot să crească copiii fără meciuri? Ajung seniori, la echipa mare, e alt nivel, nu se descurcă pentru că nu au avut şansa să evolueze, cei cu experienţă nu au răbdare, îi ceartă, iar ei se lasă. Şi aşa nu vom mai putea asigura continuitate. Se alege praful de tot”.

”Cred că jucătorii ar fi dispuşi să renunţe şi la un salariu pentru teste, numai să putem juca”

Liderul echipei din staţiune spune că şi Cozia ar putea intra în impas, din punct de vedere financiar, dacă se va mai amâna mult reluarea competiţiei.

”E greu şi la noi. Am beneficiat o perioadă de acel şomaj tehnic, până când am putut să ne reluăm antrenamentele. Nu au fost probleme, dar acum s-au mai strâns şi la noi restanţe, pe anul în curs. Va fi, însă, foarte greu dacă nu se reia campionatul. Urmează să se stabilească bugetul şi ne putem trezi fără susţinere dacă se tot amână începerea competiţiei. Primăria şi Andrei Vasile nu ne-au spus niciodată NU, indiferent ce gânduri am avut noi şi nu s-ar da la o parte dacă noi am fi capabili să promovăm în Liga a III-a, dar în situaţia actuală, ce putem să le cerem? Oricum, e greu pentru toată lumea. Staţiunea trăieşte pe baza turismului. Toată lumea are probleme. Unde să te duci să mai deschizi o uşă acum şi ce să spui, dacă tu nu ai competiţie? Sunt un pic dezamăgit şi de Consiliul Judeţean, care a ajutat echipele de Liga a III-a, dar la noi nu s-a gândit. Mulţi dintre noi avem carnete de profesionişti. Ne confruntăm cu multe lipsuri. Am fi avut nevoie măcar de materiale sportive, ca să ne putem desfăşura antrenamentele. Poate, dacă ar fi fost mai multă implicare, se găsea o variantă şi cu testele, astfel încât să nu rămânem blocaţi. Nu ştiu de ce trebuie să fie aşa. Şi cu protocolul medical, ar fi trebuit schimbat. Dacă au stabilit că numai prin vaccinare putem trece peste această pandemie, de ce nu impun imunizarea? Oricum, regulile stabilite sunt interpretabile. S-au jucat zeci de turnee de minifotbal, au permis să se dispute meciuri amicale, să se întâlnească tinerii la sintetic, nu s-au înregistrat probleme majore, dar nu pot fi organizate competiţii de fotbal pe teren mare, în mod oficial. 22 de jucători şi 3 arbitri nu au voie în aer liber, pe un teren mare. În sală, au voie să intre cei de la sporturile de contact, dar noi nu avem voie să jucăm fotbal. Nu mai înţelegi nimic. Ca idee, la noi, la Călimăneşti, la cât de mult ne dorim să înceapă odată competiţia, cred că jucătorii ar fi dispuşi să renunţe la un salariu pentru a acoperi costurile cu testele, dacă se va pune astfel problema, numai să putem juca”, a mai spus Alexandru Ştefan.

Articole Similare

Back to top button