Acasă Editorial Topuri stupide

Topuri stupide

189
0

Fotbalul mic a intrat într-o scurtă vacanţă aşa că ar fi cazul să ne destindem puţin până vom simţi din nou vibraţiile viitorului sezon.
Topul celor mai stupide declaraţii ale fotbaliştilor:
Locul 1. „Conferenţiarul” Wayne Bridge despre victorie: „Dacă nu primeşti niciun gol, cu siguranţă vei avea mai multe meciuri câştigate decât pierdute”
Locul 2. Visele lui Mark Draper : „Aş vrea să joc la un club italian, cum ar fi Barcelona…”
Locul 3. Ugo Eghigu – despre fericire: „Sunt atât de fericit pe cât poate fi un om, dar am fost şi mai fericit”
Locul 4. Johan Cruijff filozofează despre viaţă: „Viaţa e ca un vârtej, se spune. Ei bine, aşa e. Acum câteva zile, am încercat să scuip contra vântului, şi mi-a sărit în faţă”
Locul 5. Ruud Gullit – ce te poate costa într-un meci: „Am dominat 99% din meci. Dar restul de 3 % ne-a costat scump”
Locul 6. Johan Cruijff despre înfrangerea în faţa Italiei: „Italia nu ne poate înfrânge, dar se poate să pierdem în faţa Italiei”
Locul 7. Mark Viduka – reţeta unui sezon de succes: „Nu m-ar deranja să pierdem fiecare meci, atât timp cât câştigam campionatul”
Locul 8. George Weah – despre duminici: „Nu poate să fie duminică în fiecare zi. Mai exista şi luni, şi marţi…”
Locul 9 : Thierry Henry – secretul victoriei: „Uneori, în fotbal, e nevoie să înscrii goluri”
Locul 10. Ian Rush – despre viaţa în Italia: „Nu m-am putut stabili în Italia. Era ca şi cum aş fi stat într-o ţara străină… Să sperăm că, în seara asta, olandezii vor fi călăuziţi de aceeasi ascuţime a minţii ca si faimoşii Cruiff şi Gullit…”
Revista britanică ForFourTwo a realizat un Top 10 al celor mai ciudate clauze puse vreodată în contractele unor antrenori sau jucători. Credeaţi că numai în fotbalul din România se întâmplă lucruri ciudate? Ei bine, lucrurile nu stau deloc aşa…
1.Spencer Prior – Când tehnicianul şi-a pus semnătura pe contractul cu gruparea galeză Cardiff, preşedintele Sam Hammam şi-a frecat probabil mâinile de fericire, ştiind că tehnicianul va renunţa doar într-un caz extrem la angajament. Contractul dintre părţi prevedea că, în cazul în care Prior va dori să rezilieze înţelegerea, acesta să mănânce testicule de berbec şi să aibă contact fizic cu o oaie, ca despăgubire. Desigur, preşedintele lui Cardiff a fost dispus şi la concesii: a fost de acord ca meniul special să fie „asezonat” cu o lămâie, sare şi pătrunjel.
2. Cristiano Ronaldo – Portughezul a costat-o pe Real Madrid 93 de milioane de euro, iar după semnarea contractului, gruparea din capitala Spaniei a lăsat să se înţeleagă faptul că fotbalistul nu va pleca prea curând de pe Bernabeu. Şefii madrileni i-au fixat lusitanului o clauză de 1 miliard de euro, astfel încât este extrem de clar că Ronaldo nu va pleca nicăieri prea curând.
3. Danezul Sting Inge Bjornebye – a sosit la Liverpool în 1992, într-o perioadă când clubul se afla pe o pantă descendentă. Dar tocmai pe pantă nu avea voie fotbalistul să se afle, el având prevăzut în contract să nu încalţe schiurile şi să încerce să-i urmeze tatălui său, un reputat săritor.
4. Stefan Schwarz – În momentul când un club se pregăteşte să semneze cu un jucător, acesta este întrebat de regulă ce doleanţe are de la viitorul său loc de muncă. A fost şi cazul lui Stefan Scwharz, care a menţionat înainte de a parafa contractul cu Sunderland, că şi-ar dori să călătorească în spaţiu. Răspuns greşit! Şefii grupării alb-roşii nu s-au declarat de acord şi au inclus în angajament o clauză prin care jucătorului i se interzicea fix acest lucru. „În viitor va deveni acceptabil să impui astfel de lucruri în contracte”, a susţinut un oficial al lui Sunderland.
5. David Villa – Atacantul venit în vara anului 2010 la Barcelona de la Valencia a devenit primul jucător din lume ce a avut stipulată în contract o clauză anti-rasism. „UEFA a impus acest lucru, iar în viitor toţi jucătorii care vor semna cu noi o vor avea în angajamentul lor”. Conform clauzei, orice jucător poate fi sancţionat dacă se va constata că a avut un comportament cu tentă rasistă.

Ec. Mădălin DOBRE