Acasă Liga Nationala ”Toate rezultatele de până acum ne responsabilizează pentru ce urmează. Principiile rămân...

”Toate rezultatele de până acum ne responsabilizează pentru ce urmează. Principiile rămân aceleaşi: muncă, seriozitate şi disciplină”

107
0

Florentin Pera a fost ovaţionat de toţi cei prezenţi la festivitatea de premiere a SCM-ului. Antrenorul SCM-ului este iubit la Vâlcea, are o relaţie bună cu sporterii şi speră să-i răsplătească în continuare cu rezultate bune.

”A fost o seară superbă pentru echipa noastră. Suntem onoraţi că a venit atâta lume să fie alături de noi. E o performanţă foarte mare pentru clubul nostru. Am reuşit să câştigăm o finală care a avut o miză dublă şi am mai adus încă două trofee la Vâlcea. În cei doi ani avem patru trofee, plus un loc I în Liga Florilor care ne-a calificat direct în Liga Campionilor. Toate aceste rezultate ne responsabilizează pentru ce urmează, însă totodată ne motivează să muncim în fiecare zi, să dăm dovadă de unitate de grup. Pe asta am mizat, pe forţa grupului. Nu ştiu câtă lume ştie că noi avem bugetul de trei ori mai mic decât al CSM-ului şi totuşi am reuşit, de doi ani, să obţinem rezultate mult peste aşteptări. Dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, prin modestie am reuşit în ultimii ani. Principiile rămân aceleaşi munca, seriozitate, disciplină. Cu siguranţă putem să continuăm pe aceeaşi linie dacă păstrăm aceste lucruri. La Bucureşti am luptat pentru fiecare minge până la ultima picătură e energie. Am văzut o primă repriză remarcabilă. Am închis toate culoarele în apărare, nu am primit decât şapte goluri de la CSM în primele 30 de minute, iar în atac am fost disciplinaţi tactic şi am reuşit să marcăm 15 goluri. Am avut emoţii în repriza a doua, era normal să nu putem menţine nivelul. Jucam cu una dintre cele mai valoroase echipe ale Europei. Dar e bine că până în final am reuşit să gestionăm situaţia şi să câştigăm cele două trofee”, a declarat Florentin Pera.

”Am făcut noapte albă. Nu am dormit înaintea finalei cu CSM Bucureşti”

Deşi a avut de două ori probleme de sănătate după duelurile cu CSM, Pera îşi mai doreşte astfel de meciuri: ”După cum ştiţi, eu trăiesc meciurile de importanţă mare la maxim. Am făcut noapte albă. Nu am dormit înaintea meciului sau am făcut-o foarte puţin. S-a acumulat oboseală şi pentru că a fost o încărcătură emoţională puternică. Am încercat să dau totul pentru echipă, pentru fanii noştri, oaşul nostru. Am făcut tot ce a ţinut pe mine, iar pe final sigur că s-a simţit acest lucru. Dar imediat mi-am revenit şi m-am putut bucura alături de fete. Mulţumesc tuturor celor care au fost cu adevărat alături de noi, care au crezut în noi, care ne-au sprijinit necondiţionat. Îmi plac meciurile cu CSM Bucureşti şi le trăiesc la intensitate maximă. Respect jucătoarele şi clubul CSM Bucureşti, dar asta nu înseamnă că nu încercăm să dăm totul la fiecare meci pentru a obţine rezultatul dorit de suporterii noştri. E o competiţie, CSM porneşte şi în următorul sezon drept principală favorită la câştigarea tuturor trofeelor pentru că are lotul cel mai valoros şi bugetul cel mai mare, dar acest luru nu ne împiedică să credem în şansa noastră”.

”Mergem pe politica paşilor mărunţi. E prematur să vorbim despre trofeul Ligii Campionilor la Vâlcea, dar muncim în fiecare an să ajungem cât mai sus”

Deşi îşi doreşte să le ofere multe alte bucurii suporterilor de la poalele Capelei, antrenorul SCM-ului este totuşi realist şi nu poate promite că peste noapte poate aduce şi trofeul Ligii Campionilor la Vâlcea. ”E prematur să vorbim de trofeul Liga Campionilor. Din punctul de vedere al bugetului nu suntem la nivelul multor echipe din această competiţie. Trebuie să fim realişti, obiectivi, să mergem pe politica paşilor mărunţi, să muncim în fiecare an pentru a ajunge cât mai sus. La prima noastră participare sub noua denumire am reuşit să ne calificăm în sferturile Ligii Campionilor. Cred că e o performanţă mult peste aşteptări. Nu se ştie ce se întâmpla dacă se juca acel meci din sferturi. Poate cu o zi foarte bună, am fi ajuns în Final Four-ul Ligii Campionilor. Acum urmează un sezon foarte greu, cu format diferit, foarte multe meciuri, cu echipe valoroase, puternice, cu bugete mari, cu experienţă, dar şi echipa noastră a căpătat încredere şi consistenţă în joc şi vom încerca să facem tot ce putem mai bine pentru a aduce oraşului performanţele dorite”, a mai transmis Florentin Pera. (S.S.)