Acasă Karate Titlul acordat celui mai bun sportiv vâlcean al anului merge la….

Titlul acordat celui mai bun sportiv vâlcean al anului merge la….

2186
0

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, condusă de Bogdan Marinescu, a anunțat miercuri, 15 decembrie, laureații sportului vâlcean în 2021. Pe primul loc, potrivit datelor primite de DJST și a punctajului, se află Andreea Bîlă, eleva lui Paul Dinu, de la secția de karate a clubului Chimia. Nu este pentru prima dată când se bucură de trofeu. S-a mai situat pe prima treaptă a podiumului și în anii trecuți. Maestră emerită a sportului, Andreea Bîlă a cucerit, în acest an, titlul de campioană Mondială la Seniori, campioană naţională de karate shotokan la seniori. De asemenea a obținut Cupa României la Karate Shotokan Seniori.

DJST a transmis un comunicat cu privire la modul în care au fost întocmite clasamentele, cum se va desfășura premierea, precum și topul primilor 90 de sportivi ai anului, în Vâlcea:
”Ca în fiecare an Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea întocmește clasamentul în care se regăsesc toți sportivii din județul Vâlcea, care au obținut rezultate aducătoare de puncte pentru județul nostru. Astfel, după colectarea tuturor rezultatelor sportive, compartimentul sport, a întocmit clasamentul total al punctelor obținute de sportivii vâlceni, în conformitate cu sistemul de atribuire a punctelor în raport cu rezultatele sportive, sistem emis de către Ministerul Tineretului și Sportului, puncte obținute la campionatele mondiale, europene, balcanice și naționale de la cadeți și până la seniori (exclus campionate școlare, universitare, militare, masters/veterani).
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea ca și în anii precedenți poate premia laureații anului cu suma de până la 10.000 lei.
În clasamentul întocmit se regăsesc 90 de sportivi care au adus puncte județului nostru, fapt care nu poate decât să ne determine să afirmăm faptul că în Vâlcea se face sport de calitate, adică sport de performanță.
În data de 20.12.2021 ora 10.00, la sediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea, din Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 24, din Municipiul Ramnicu Vâlcea, primii 10 sportivi și antrenorii lor sunt așteptați, pentru a fi premiați, astfel că aceștia vor primii bani, cupe, plachete și diplome pentru întreaga activitate sportivă din anul 2021.
Anul acesta, un număr de 4 sportivi cu nevoi speciale, au fost incluși în clasamentul final. Sportivii cu Sindrom Down, au obținut patru medalii, respectiv două de aur și două de argint, astfel că Vâlcea se poate mândri cu doi campioni mondiali și doi vicecampioni mondiali la Para-Karate, titluri obținute la Campionatul Mondial de Para-Karate de la Istambul-Turcia, în noiembrie 2021.
Înmânarea premiilor se va face în condiții de maximă siguranță, având în vedere condițiile impuse de pandemia de Covid-19.

Primii 10 sportivi și antrenori ai anului 2021 din județul Vâlcea, sunt: