Tinerii apreciază taberele administrate de DJST Vâlcea
În ultima şedinţă a Colegiului Prefectural, Şeful Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret a făcut o scurtă prezentare a modificărilor survenite în administrarea taberelor vâlcene de la începutul mandatului său şi până în prezent.
Paul Dinu a declarat că, din cele nouă baze aflate în luna decembrie a anului trecut în subordinea DJST, în momentul de faţă, mai sunt doar cinci.
„Am preluat odată cu începerea mandatului de director două baze sportive, Arenele şi Sala Sporturilor „Traian” şi şapte centre de agrement. Astăzi, în urma unor evaluări făcute, vă pot spune că, din cele nouă, am pierdut patru baze. Am pierdut la modul bun, dacă aş putea spune aşa, pentru că aveam o tabără dezafectată la Lotru, în care nu mai avea loc niciun fel de activitate. Mai mult decât atât, Primăria oraşului Brezoi are în proprietate terenul pe care se află baza, drept pentru care am făcut toate demersurile prin care Consiliul Local să preia această tabără, pentru a o transforma într-un centru de îngrijire a bătrânilor. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul centrului de agrement de la Ocniţa. Acolo, am pierdut acum câţiva ani un teren din faţa taberei şi au mai rămas doar o suprafaţă mică şi două clădiri, care au fost deja trecute în administrarea Primăriei Ocnele Mari. În continuare, se aşteaptă avizul de legalitate de la Prefectură pentru Primăria Călimăneşti, în vederea preluării Centrului de Agrement „Arutela”, care, de asemenea, este dezafectat. Cred că este mai bine să fie administrat de CL pentru că acea zonă trebuie dezvoltată din punct de vedere turistic. O altă bază pe care am cedat-o este cea din Râmnic, Arenele „Traian”. Nici acolo, de 20 de ani, nu s-a întâmplat nimic, iar eu, la preluarea mandatului, am spus că dacă nu vom face rost de bani pentru a le moderniza, vom da Arenele primăriei”, a declarat Paul Dinu.
Directorul DJST a mai precizat că trecerea Arenelor în administrarea CL Rm. Vâlcea a fost deja aprobată, iar la solicitarea sa, destinaţia bazei sportive nu a fost schimbată. „Arenele „Traian” vor rămâne în continuare spaţii pentru practicarea sportului”, a spus Paul Dinu.
Bazele păstrate de DJST sunt Centrele de Agrement „Cozia” (120 locuri), „Căciulata” (120 locuri) şi „Brădişor”, trei tabere moderne, care asigură condiţii foarte bune de cazare şi funcţionează inclusiv în timpul sezonului rece. De precizat este că, în această perioadă, locurile în cele trei centre de agrement sunt ocupate în proporţie de aproximativ 60 %. „Mai avem o bază, cea din cadrul fostului Inspectorat Şcolar, care provoca numai pierderi. Acum, aceste pierderi au fost stopate şi am transformat-o într-un hotel pentru sportivi, cu 110 locuri. Preţurile sunt foarte, foarte mici şi le permit sportivilor să îşi desfăşoare activitatea competiţională în condiţii foarte bune. Ei au nevoie de un loc curat şi igienizat, în care să se odihnească. Vreau să vă spun că acesta este un proiect reuşit, care funcţionează. Ultima bază despre care vă voi vorbi este Sala „Traian”, pentru a cărei modernizare, Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret ne-a acordat 16 miliarde lei vechi. Am dat deja drumul la lucrări şi vreau ca pe această cale să le mulţumesc tuturor celor care au sprijinit acest proiect”, a conchis Paul Dinu.
Sala Sporturilor va fi inaugurată pe data de 17 septembrie, odată cu primul meci al echipei Oltchim în noul sezon competiţional. În încheiere, directorul DJST a anunţat că, pe data de 18 octombrie, FRH a programat meciul dintre România şi Portugalia în Sala „Traian”. (O.D.)