Acasă Diverse ”Tineretul” ţinteşte o medalie la Europene!

”Tineretul” ţinteşte o medalie la Europene!

101
0

În perioada 13-20 aprilie, la Bucureşti s-a reunit lotul naţional de tineret în vederea desfăşurării unei acţiuni de pregătire. Selecţionerul a convocat 18 jucătoare, multe dintre ele de la Centrul Naţional de Excelenţă de la Rm. Vâlcea. Andreea Ailincăi, Andreea Coman, Diana Lixăndroiu, Corina Lupei, Bianca Neacşu, Andreea Ţîrle se pregătesc la CNE. De asemenea, la Naţionala de Tineret a ajuns şi Ana Maria Stana, de la CS Chimia. Jucătoarele de la CNE mai joacă pentru Chimia şi Energetic, dar şi pentru SCM Rm. Vâlcea, în Liga Florilor (Lupei şi Ţîrle). Tot astfel, Sara Rus, o altă jucătoare plecată de la CNE, legitimată la SCM şi împrumutată la Mioveni, s-a regăsit printre ”tricolorele” mici. În plus, Alicia Gogîrlă, vâlceancă la origini, care evoluează, însă, pentru Corona Braşov, s-a aflat sub comanda lui Horaţiu Paşca. În afara celor menţionate, au mai fost chemate la lot: Oana Borş (Minaur Baia Mare), Alexandra Dumitraşcu (CSM Bucureşti), Valentina Ion, Raisa Marin (Corona Braşov), Rebeca Necula (Universitatea Cluj), Cristiana Petre (Unirea Dobroeşti), Andreea Prescură (CSM Galaţi), Raluca Rădoi (Corona Braşov), Ștefania Stoica (CSM Bucureşti). Naţionala de Tineret se pregăteşte pentru Campionatul European, care va avea loc în acest an. Alicia Gogîrlă speră să obţină, alături de colegele sale, aurul pentru România.

”Chiar dacă a trecut foarte mult timp de CE Under 17, chiar simt echipa omogenă şi uşor-uşor simt că ne apropiem de ce am fost înainte. Toată lumea doreşte o medalie la CE şi, în primul rând, aş vrea să fim cât mai unite şi să facem o figură cât mai frumoasă. Indiferent de ce adversare o să avem, o să luptăm şi o să dăm tot ce e mai bun pe teren”, a declarat Alicia Gogîrlă, potrivit FRH, după meciul amical pe care Naţionala de tineret l-a disputat contra echipei Rapid Bucureşti.

”Timpul nu este niciodată de ajuns, însă o să trebuiască să ne calculăm foarte bine pregătirea. Le spuneam şi fetelor în momentul în care ne-am întâlnit că, în fiecare zi, suntem tot mai aproape de turneul final al CE şi că nu mai avem timp de pierdut. Mă bucur că au reacţionat bine şi sper ca lucrurile să se desfăşoare aşa în continuare şi în fiecare zi să facem un nou pas”, a spus şi selecţionerul Horaţiu Paşca.