Acasă Diverse Tinerele handbaliste coordonate de Luminița Huțupan-Dinu, vicecampioane ale României, la ONSȘ, la...

Tinerele handbaliste coordonate de Luminița Huțupan-Dinu, vicecampioane ale României, la ONSȘ, la gimnaziu

218
0

În acest sfârșit de săptămână, Rm. Vâlcea a găzduit etapa finală a ONSȘ la handbal feminin, competiție dedicată elevelor de gimnaziu. S-au calificat în această fază: Școala Gimnazială Nr. 6 București, LPS Bistrița, LPS Buzău, LPS Banatul Timișoara, Școala Gimnazială ”Ion Alexandru Basarabescu” Ploiești, LPS Suceava, Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Sf. Gheorghe și Colegiul Tehnic Energetic, din Rm. Vâlcea. Dacă liceenele de la Energetic au cucerit titlul național, colegele lor din clasele mai mici au devenit vicecampioane ale României la ONSȘ. Formația pregătită de Luminița-Huțupan Dinu și Marius Dănuleț a câștigat toate meciurile din grupă, a trecut peste duelul cu Bistrița, din semifinale și a jucat ultima partidă, pentru trofeu. Adversară i-a fost Sf. Gheorghe, echipă formată din jucătoare ale Centrului de Excelență din localitate. Reprezentanta din Covasna a fost mai bună. Tinerele handbaliste vâlcene au pierdut la 9 goluri. S-au bucurat de medaliile de argint. Au pus umărul la performanță: Iarina Drăghici, Maria Dobroiu, Rebecca Matei, Maria Rusu, Camelia Cismaru, Ana Vasile, Nicolle Rada, Riana Rădoi, Maria Marcu, Daria Popescu, Alessia Vega și Alexandra Candor.

Pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat Școala Gimnazială nr. 6 București. De aici a provenit și golgheterul competiției: Maria Petrache. Cel mai bun portar a fost Maria Marcu, de la Colegiul Tehnic Energetic, iar MVP – Diana Lefter, de la Sf. Gheorghe.

”Premierea a fost realizată cu ajutorul firmelor Sanovita, Damila și Boromir. Echipele clasate pe podium, precum și sportivele care au obținut distincții individuale, au beneficiat de premiere din partea Ministerului Educației, sponsorilor locali și din partea Federației Române de Handbal. La festivitatea de premiere au participat doamna Inspector școlar general Mihaela Andreianu și doamna Steluța Luca, antrenorul coordonator al loturilor naționale de junioare al României”, au transmis reprezentanții IȘJ.