Teatrul Anton Pann ajută elevii din Rm. Vâlcea pentru BAC

Având în vedere că se aproprie sesiunea de Bacalaureat, Teatrul Anton Pann, în parteneriat cu Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, vine în sprijinul elevilor de liceu, în special a celor de clasa a XII-a, cu un proiect menit să-i ajute să fie mai pregătiţi.
Proiectul „Teatru pentru Bac” are scopul de a-i sprijini pe elevii de liceu în pregătirea probei de Limba şi Literatura Română. Fiecare activitate a proiectului este formată din două părţi: în prima parte, va avea loc un spectacol de teatru ce reprezintă dramatizarea unei opere din programa pentru Bacalaureat, iar în a doua parte va fi o discuţie a actorilor cu publicul despre multiplele aspecte ale operei literare vizionate. Acest proiect se deruleză pe parcursul a trei zile – 20, 21 şi 22 mai.
Marţi, 20 mai, de la orele 12.30, 15.00 şi 17.00, la Sala Mare a Teatrului Anton Pann, vor avea loc trei reprezentaţii ale spectacolului “Harap Alb” după Ion Creangă, un spectacol de teatru senzorial. Această adaptare unică îmbină elemente auditive, tactile şi olfactive, transformând povestea într-o experienţă imersivă, care atinge toate simţurile şi lasă o amprentă durabilă asupra spectatorilor. După fiecare reprezentaţie a piesei, pentru a înţelege-o mai bine, va fi o sesiune de întrebări şi răspunsuri. Miercuri şi joi, vor avea loc câte două reprezentaţii ale spectacolului „Ion” după Liviu Rebreanu. Durata unui spectacol este de 50 de minute.
Miercuri, 21 mai, de la orele 11.00 şi 15.00 – spectacolul „Ion” după Liviu Rebreanu.
Joi, 22 mai, orele 9.00 şi 13.00 – spectacolul „Ion” după Liviu Rebreanu.
Obiectivele acestui proiect sunt ca, prin spectacolele propuse, să încurajeze dragostea pentru lectură, să-i apropie pe liceeni de textul original şi să le ofere posibilitatea de a-şi fixa noţiunile literare, în vederea unei mai bune pregătiri pentru examen. Sigur, participând în acest proiect, pregatirea pentru Bacalaureat poate deveni o experienţă mai atractivă şi mai apropiată de limbajul şi dinamica liceenilor de astăzi. Prin teatru, operele literare prind viaţă pe scenă, oferind o modalitate memorabilă de a le înţelege mai bine. Până acum, acest proiect care s-a derulat în 22 de judeţe şi 48 de oraşe din ţară, s-a bucurat de un real succes, elevii spunând că este o metodă interesantă prin care pot învăţa pentru BAC. „Pentru a nu se crea îmbulzeală, accesul fiind gratuit, pe această cale, venim cu rugămintea către toţi profesorii de liceu să-şi facă înainte rezervare la numărul de telefon 0773324352”, au transmis reprezentanţii TAP Rm. Vâlcea.