Acasă Liga Nationala ”Suntem acum undeva la 60-70% din capacitate. Cu toate problemele, îmi felicit...

”Suntem acum undeva la 60-70% din capacitate. Cu toate problemele, îmi felicit fetele pentru victoria cu Buzău. Au jucat cu ambiţie, cu dăruire”

140
0

Florentin Pera e convins că, treptat, echipa sa va reuşi să ajungă la nivelul aşteptat. Victoria de moral cu Buzău poate reprezenta un impuls şi pentru Liga Campionilor. ”În meciul cu Gyor, problema noastră a fost că am avut 15 ratări din situaţii de 1-1 şi 14 greşeli personale, tehnice. Practic 29 de atacuri le-am irosit pe greşeli. La fel s-a întâmplat şi în prima repriză a meciului cu Buzău. Dacă noi nu am fi avut acele greşeli şi ratări, am fi intrat poate cu un avantaj la pauză şi ne-am fi făcut meciul mult mai uşor. E bine că până în final am reuşit să revenim şi să obţinem o victorie importantă. Au fost nişte probleme serioase. Alicia nu a putut juca, chiar dacă a făcut deplasarea, Kiki nu a avut niciun antrenament. A acuzat dureri de spate, nu a jucat nici cu Gyor, nu a făcut antrenament timp de trei săptămâni. Duminică, am jucat cu Gyor. Timpul de refacere fizică şi psihică a foarte scurt. Ai întâlnit campioana Europei într-o formă extraordinară, având opt finaliste ale Campionatului European, patru campioane europene, patru vicecampioane. Normal că nu e simplu. Am pierdut-o şi pe Norgaard, care era totuşi o jucătoare cu experienţă. Iryna Glibko, o altă absenţă importantă. Practic, după meciul cu CSM Bucureşti, din Cupa României, noi nu am mai făcut niciun antrenament în efectiv complet. Înainte am avut problemele cu COVID, apoi cu lotul naţional şi accidentările. De aceea, zic eu, că era normal ca în două zile să nu reuşim să ajungem la nivel maxim. Noi suntem acum undeva la 60-70% din capacitate. Însă îmi felicit fetele că au jucat cu foarte multă dăruire, ambiţie, au jucat bine faza de apărare. Daciana Hosu, după meciul cu Gyor şi turneul de pregătie de la Vâlcea, a avut din nou o evoluţie bună. În ciuda tuturor acestor probleme, am încercat să caut soluţii, să fim lucizi şi să câştigăm până în final. Până la urmă e o victorie împotriva unei echipe a Buzăului care are un lot de 23 de jucătoare, un buget mai are decât noi şi care emite pretenţii la primele trei locuri. Se luptă pentru podium. Putem fi mulţumiţi pentru puctele obţinute, în condiţiile acestea. Sunt puncte importante atât în economia campionatului, cât şi pentru moral”, a declarat Pera după meciul de la Braşov.
”Din afară e simplu să te uiţi, doar să arunci cu noroi. Am obţinut o victorie împotriva unei contracandidate la podium şi sunt convins că treptat vom ajunge la nivelul aşteptat de suporterii noştri. Am convingerea că vom creşte de la meci la meci. În campionatul României noi avem obiectiv locurile 1-3. Sunt multe echipe care se luptă pentru primele trei locuri. Cred că avem şanse să ni-l îndeplinim, chiar şi cu toate aceste indisponbilităţi şi probleme”, a mai spus antrenorul SCM-ului.

”Municipalele” fac deplasarea în Croaţia cu autocarul

După un meci împotriva celei mai bune echipe din lume, Gyor, după o deplasare la Braşov şi o partidă dificilă cu Gloria Buzău, duminică, 17 ianuarie, ”municipalele” vor fi din nou pe teren, de această dată în Croaţia. Deplasarea pentru meciul cu Podravka va fi cu atât mai dificilă şi obositoare cu cât va fi făcută cu autocarul. SCM pleacă vineri, 15 ianuarie, în jurul prânzului, spre Arad. Va înnopta acolo, iar sâmbătă dimineaţa îşi continuă drumul spre Koprivnica. Glibko e în continuare indisponibilă. Sunt şanse mici şi ca Fernandez să poată juca, după problemele medicale acuzate în ultimele zile.