Liga 6

Ştiinţa Grădiştea e lideră în Seria Sud a Ligii a VI-a, dar antrenorul Cristi Pîrîianu e dezamăgit: ”Ori am obosit, ori sunt prea bătrân pentru fotbalul actual”

Ştiinţa Grădiştea a avut un start de sezon foarte bun. În week-end a urcat pe primul loc în Seria Sud a Ligii a VI-a după ce a învins o echipă care nu pierduse în trei etape, pe Luceafărul Pesceana. Meciul, care s-a disputat la Pesceana, s-a încheiat la scorul de 3-6. Pentru echipa oaspete au marcat: Vlăiculescu şi Diţoiu, câte o dublă, Cotolan şi Lică. Au fost şi două cartonaşe roşii, pentru o altercaţie între doi copii. Oaspeţii cred că jucătorii ar fi putut fi doar atenţionaţi.
Pentru antrenorul Cristi Pîrîianu, rezultatele din acest campionat, trei victorii şi un egal, nu-i produc entuziasm. Acesta atrage atenţia că sunt motive de îngrijorare pentru tot fotbalul rural: ”Nu e cazul să ne entuziasmăm excesiv. Ce am realizat că suntem pe primul loc? Nimic. Ne umflăm în pene că suntem ai buni, dar noi ne comparăm cu echipa ca şi noi, dezorganizate. Nivelul e slab, toată lumea se chinuie să reziste, nu mai există plăecere de a juca, nimic. Din spate nu vine nimic. Ne-am chinuit să creştem nişte copii, am avut patru juniori buni, pe care îi promovasem la echipa mare, dar s-au pierdut pe drum. Au alte preocupări. Etapă de etapă stăm să tragem de jucători, să strângem 11. Câteodată mai suntem şi descompletaţi. Am rămas un grup de 10-12 jucători. De ceilalţi sunt dezamăgit. Am vrut să renunţ. I-am spus şi domnului primar. Dânsul vrea, ne ajută, face toate eforturile să fie bine, dar trebuie să avem şi cu cine. Avem condiţii super, o doamnă care spală echipamentele, vestiare adecvate, mese după meciuri. Nimic nu ne lipseşte şi totuşi nu putem fi ok. Şi pe toţi îi văd că se chinuie la acest nivel. Nu e doar asta problema. Văd peste tot dezorganizare, toată lumea dă indicaţii, toată lumea înjură, comisiile noastre de omologare a stadioanelor acceptă terenuri care pun în pericol integritatea celor care participă în competiţii. Jucăm prin buruieni, fără vestiare, garduri împrejmuitoare, ne schimbăm pe câmp, stâlpi de înaltă tensiune şi cabluri electrice pe deasupra terenurilor… Nu s-a schimbat nimic. Parcă suntem în vremurile de acum 40 de ani. Ori am obosit, ori sunt eu prea bătrân pentru vremurile actuale din fotbalul de masă. Avem un nucleu de vreo 10 jucători care sunt serioşi şi vin la meciuri, dar pe ceilalţi nu nu putem baza. Deci nu e cazul să ne batem cu pumnii în piept că suntem pe primul loc. V-am spus, domnul primar Ilie Boiangiu e un om de milioane, dacă vom termina pe primul loc, nu se pune problema să nu sprijine echipa, dar dacă nu avem cu cine nici aici, ce să vorbim despre un eşalon superior?”.

Articole Similare

Back to top button