Acasă Diverse Steluţa Luca a participat la evaluarea şcolii doctorale a UNEFS

Steluţa Luca a participat la evaluarea şcolii doctorale a UNEFS

86
0

Steluţa Luca, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Handbal, a participat, la invitaţia Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport, la evaluarea şcolii doctorale a UNEFS de către ARACIS.
“FRH face parte dintre angajatorii care susţin ideea ca angajaţii şi colaboratorii noştri să îşi perfecţioneze studiile, inclusiv prin obţinerea doctoratului.
Avem printre noi colegi care au făcut doctoratul în cadrul UNEFS, şi le amintesc aici pe secretarul general, Cristina Vărzaru, şi pe antrenorul federal, team managerul echipei naţionale de senioare, Nicoleta Alexandrescu.
Preşedintele Alexandru Dedu este, la rândul său, doctorand, iar antrenorul echipei naţionale de handbal feminin, Adrian Vasile, va începe şi el studiile similare.
Colegul Bogdan Burcea, fost selecţioner al naţionalei de senioare este, de asemenea, doctor, precum şi Barbu Kerekes Ildiko, antrenor cu portarii la Lotul Naţional de Senioare şi Centrul Naţional de Excelenţă Râmnicu Vâlcea.
Susţinem şi încurajăm perfecţionarea foştilor sportivi prin finalizarea cursurilor universitare, aşteptându-i ca specialişti în echipa Federaţiei Române de Handbal şi, de ce nu, încurajându-i să obţină şi doctoratul.
Avem un parteneriat cu UNEFS, iar prin acest program pregătim viitori antrenori, având satisfacţia ca aceştia obţin după absolvire categoria „antrenor”, echivalentul fostei categorii 3.
Aşteptările noastre de la sistemul de formare al doctorilor în handbal este pe măsura cerinţelor şi competiţiei pe care şi noi, la rândul nostru, o avem din partea celorlalte ţări cu performanţe în handbalul modern.
Handbalul este un sport dinamic, modern, ca atare suferă modificări de la an la an, ori numai specialiştii de înaltă calificare poţi tine pasul. Absolvenţii noştri sau viitorii absolvenţi vor avea misiunea de a studia metodele pe care trebuie să le implementăm, la nivel de federaţie, pentru a fi competitivi.
Tocmai de aceea, suntem încrezători că şcoala doctorală UNEFS poate pregăti astfel de specialişti, pe care, noi, cu siguranţă, îi aşteptăm în lumea fascinantă a handbalului”, a declarat Steluţa Luca, în cadrul evenimentului desfăşurat online.
• Comunicat FRH