Acasă Liga V ”Stejarii” au rezistat 44 de minute în fața liderei! Păușești Măglași, cu...

”Stejarii” au rezistat 44 de minute în fața liderei! Păușești Măglași, cu Larry Brănescu suporter de lux, a câștigat cu 6-0 derby-ul zonal

469
0

Prietenie, dar și rivalitate. În aceste situații s-au aflat mereu echipele de fotbal din Păușești Măglași și Vlădești. Duminică, s-au întâlnit în etapa a IV-a a Ligii a V-a, pe terenul ”stejarilor”. Oaspeții, cu trei victorii la rând, văzuți drept favoriți la titlu, și-au respectat blazonul, dar s-au ”chinuit” puțin până să scape de emoții. Formația coordonată din teren de Cristi Zotică a opus rezistență până aproape de finalul primei reprize. În minutul 44 a venit primul gol. Până atunci, vlădeștenii au avut o ocazie, la șutul din lovitură liberă al lui Dobre (respins de Niții), iar oaspeții, vreo trei clare. Mihalcea, în aceeași acțiune de atac, a șutat de două ori din situație clară, dar s-a opus Prodan, iar apoi Zanfir, din centrarea lui Vali Mihalcea, a șters balonul cu șoldul. Mingea a trecut milimetri pe lângă bara laterală. Cei doi Alexandru Ionescu din tabăra liderei, ”Schulz” și ”Licurici” au conlucrat la golul de 0-1. ”Licurici” a marcat. Nici nu a fost bine pusă mingea la centru, că s-a și făcut 0-2. În minutul 45, ”Schulz” a marcat cu capul, după o aruncare de la margine executată de Zanfir. Golurile primite chiar înainte de pauză au apăsat greu pe umerii ”stejarilor”, care au cedat definitiv în partea secundă. Portarul Laurențiu Prodan a avut câteva intervenții providențiale, însă tot a mai primit patru goluri. Zanfir a majorat diferența în minutul 52, iar Mihalcea și-a dovedit din nou clasa în minutul 70: 0-4. Cristi Predulete, și din nou Zanfir (din centrarare lui Mihalcea) au stabilit scorul final: 0-6. Gazdele au cerut, la un moment dat, o lovitură de pedeapsă. Imediat, s-a acordat o minge de arbitru. Mihalcea a surprins cu o execuție de efect, din propria jumătate de teren. Mingea s-a dus în plasă. Golul nu a fost, însă, validat, nefiind permisă înscrierea unui gol direct din minge de arbitru.

Lidera a avut parte, la acest joc, pe lângă sprijinul unui grup numeros de suporteri, care au venit ”înarmați” cu petarde și fumigene, și de cel al lui Larry Brănescu, cel mai scump transfer realizat în fotbalul vâlcean, în urmă cu mulți ani. De la CSM, portarul originar din Păușești Măglași a ajuns atunci la Juventus Torino.