AtletismAlte sporturi

Ștefania Uță, Dana Govoreanu și Ștefania Balint, cele mai bune atlete ale Vâlcii, în 2024

Miercuri, 11 decembrie, Asociația Județeană de Atletism, condusă de Cristian Orza, Cristina Marciuc și Alina Borța, a organizat cea de-a doua ediție a Galei Atletismului Vâlcean. Cei mai buni atleți ai județului au fost premiați. Evenimentul a avut loc în sala VIP de la Polivalenta vâlceană. Festivitatea s-a desfășurat în prezența autorităților locale, dar și a partenerilor și sponsorilor care au susținut activitatea sportivilor în 2024 și nu numai. Din partea Primăriei Râmnicului a fost prezent viceprimarul Eusebiu Vețeleanu. Laurențiu Rădoi și Cristina Kovacs au reprezentat clubul CS Vâlcea 1924 și implicit Consiliul Județean, care sprijină inclusiv performanța atleților, inspectorii Mihaela Andreianu și Aurelian Roșca de la IȘJ au mai răspuns invitației, Adrian Zăuleț, de la Drăgășani, directorii de la DJST și CS Chimia, Bogdan Marinescu și Lelioara Alexandrescu, fostul președinte al AJA, Mihai Șoimu, dar și foștii profesori și antrenori pe care și-au pus amprenta asupra rezultatelor din trecut ale marilor sportivi, Mihai Despoiu, Rodica Tomoiagă și legendarul Aurel Berbece, de la Călimănești, reprezentanți ai Colegiului Național Mircea cel Bătrân, profesorii și antrenorii care stau în spatele performerilor de azi. Partener în organizarea acestui eveniment de gală a fost Asociația Rotary Club Rm Vâlcea – Cozia, reprezentată, la Sala Traian de Vlad Cătușanu și Claudia Goga. În afara celor enumerați au mai fost și alți invitați, inclusiv jurnalistul sportiv Andrei Nourescu, apropiat de atletismul românesc și chiar de cel vâlcean.

Premierea a început cu cei mai buni. Alina Borța și Cristian Orza au ținut să-i felicite în primul rând pe Alin Firfirică și Rareș Toader, atleți vâlceni care au reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Paris. Alin și Rareș sunt în pregătire pentru competițiile de anul viitor și nu au putut ajunge la gală. În sală au fost, în schimb, doi dintre antrenorii care i-au pregătit în anii trecuți, Angela Popescu și Aurel Berbece (bunicul lui Rareș Toader). La Vâlcea, Toader s-a mai pregătit și alături de Claudiu Cîrstea. În absența acestora (Rareș și Alin) și având în vedere faptul că ei sunt legitimați la alte cluburi din țară (CSA Steaua și Dinamo), podiumul celor mai buni atleți ai Vâlcii a arătat astfel: Ștefania Uță (antrenor Alina Enescu) – locul 1; Dana Govoreanu (antrenor Alina Borța) – locul 2 și Ștefania Balint – locul 3 (antrenor Alina Enescu), sportive care au impresionat atât pe plan național, cât și internațional, la competițiile la care au participat în 2024. Ștefania Uță a trecut, însă, și printr-o accidentare care i-a limitat posibilitatea de a-și adăuga în palmares și alte performanțe. Și Dana a trecut prin momente grele în carieră, dar a renăscut și a redevenit o sportivă de top la nivel național. Clasamentul a fost întocmit în baza punctajelor stabilite la nivel național.

În top 10 cei mai buni atleți ai Vâlcii s-au mai aflat: Ștefan Dumitrescu, Bianca Tița, Alexia Chiriță, Iarina Ungureanu, Beniamin Ghiță, Alexia Hodină, Raisa Deaconescu. Au fost, totodată, premiați și sportivii care au fost la un pas de podium și promit să intre în scurt timp în categoria medaliaților. Pentru cei mai buni atleți ai Vâlcii au existat și premii în bani. Puțini, dar importanți prin prisma recunoașterii eforturilor pe care le-au făcut. Alina Borța și Cristi Orza au premiat și antrenorii, pe Claudiu Cîrstea, Mihai Șoimu, Luminița Orza. Au mai fost acordate premii de excelență profesoarelor Marinela Mirea și Angela Popescu. Marinela Mirea a venit la gală alături de una dintre sportivele de top pe care o pregătește, triplusaltista Diana Ion (legitimată la CSM București). Ambele au primit premii simbolice, de excelență, pentru reprezentarea cu cinste a României la Jocurile Olimpice de la Paris din acest an.

Alina Borța și Cristian Orza, maeștri de ceremonii la Gală, au mulțumit autorităților pentru investițiile realizate în ultimii ani pentru îmbunătățirea condițiilor de practicare a atletismului de performanță, pentru amenajarea unei noi piste de atletism la Colegiul Național Mircea cel Bătrân și la stadionul Municipal din Drăgășani, însă, pentru cele din Rm. Vâlcea au mai avut o rugăminte. La fel și sportivele. Dacă se poate, să fie refăcută instalația electrică la sala de atletism de la stadionul Municipal, din Zăvoi.

Sintetizând, atletismul rămâne unul dintre sporturile în care Vâlcea excelează. Calificarea la Olimpiadă, participarea la Campionate Europene și Mondiale și obținerea unor medalii la acest nivel, nu este, cu siguranță, la îndemâna oricui! Iar în spatele acestora nu e talent! Sau doar puțin! Totul se datorează sacrificiului, sutelor de ore de antrenament! Aceștia sportivi știu cel mai bine ce înseamnă ”când nu mai poți, mai poți puțin”! Felicitări, tuturor!

Articole Similare

Back to top button