Ştefan Marinescu îl susţine pe Constantin Doru Deaconu pentru funcţia de primar la Roşiile

Deaconu_Const_Marinescu_Stefan_2016_04Ştefan Marinescu nu va mai candida pentru un nou mandat de primar la Roşiile. Acesta a spus că decizia de a renunţa la funcţie este una personală şi nu a fost impusă de nimeni. Hotărârea surprinde mai ales pentru că Marinescu s-a zbătut ani buni să obţină finanţare pentru mai multe proiecte importante, care vor demara chiar în această vară. Ar fi vorba de investiţii în valoare totală de 4,5 milioane de euro. 2,5 milioane sunt pe Măsura 3.2.2 şi câte 1 milion pe Măsura 7.2 (pentru asfaltarea a 5 km de drumuri locale) şi pe Măsura 4.3 (pentru modernizarea a 10 km de drumuri de tarla). „Mă retrag total din administraţia publică, am luat decizia de a mă întoarce în învăţământ.

Nu voi mai candida nici pe lista de consilieri locali, dar voi rămâne vicepreşedinte al organizaţiei PNL din Roşiile. Pe de altă parte, voi colabora în continuare, necondiţionat, cu viitoarea conducere a primăriei, ori de câte ori mi se va solicita ajutorul. Iar asta pentru că ştiu exact tot ce s-a întâmplat la Roşiile în ultimii ani şi mă interesează ca localitatea să prospere”, ne-a declarat Ştefan Marinescu.
Liberalul a mai anunţat că la alegerile din 5 iunie îl va susţine pentru funcţia de primar pe Constantin Doru Diaconu. Acesta a fost viceprimar între 2004-2008 şi 2012-2016. „Noul candidat pentru primăria Roşiile a fost validat deja de Biroul Judeţean al PNL. El a lucrat în administraţie opt ani şi consider că poate să ducă la bun sfârşit toate proiectele care au început, mai ales că le şi cunoaşte. E normal să fie ales în continuare în funcţie un om cu experienţă în domeniu, pentru că la Roşiile sunt investiţii importante în derulare, iar dacă acestea vor stagna se vor pierde toţi banii”, a menţionat Marinescu.
Constantin Doru Diaconu s-a aflat opt ani alături de primarul Ştefan Marinescu şi crede că perioada petrecută în administraţia publică îl recomandă pentru a continua proiectele şi a realiza alte lucruri bune pentru locuitorii din Roşiile. „Am făcut lucruri bune împreună cu primarul Marinescu. În urmă cu 12 ani, comuna se confrunta cu multe probleme, care între timp s-au rezolvat. În 2004, la Roşiile, drumurile cu lăţimi de 6 metri nu erau decât nişte poteci de 2 metri şi nu era asfaltată nicio arteră care pornea din DJ. Acum, avem 15 km de drumuri locale modernizate. Peste pârâul Şasa era doar un pod pe o distanţă de 10 km, iar până în prezent au mai fost construite încă trei. Şcolile şi căminele culturale nu mai fuseseră renovate din anii ’60, dar toate au fost recondiţionate între timp. În plus, din vară, vor demara şi lucrările la reţelele de apă şi canalizare, astfel că, la finele lui 2017, şi comuna Roşiile va dispune de aceste utilităţi”, a subliniat candidatul PNL pentru primăria Roşiile. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button