Acasă Eveniment Startul Etapei I a Turului Ciclist al Sibiului, la Brezoi. 3 iulie,...

Startul Etapei I a Turului Ciclist al Sibiului, la Brezoi. 3 iulie, zi istorică!

170
0
Comunicat de presă / O şansă enormă de vizibilizare a Oraşului Brezoi şi al modului în care acesta îşi dezvoltă profilul turistic, nu doar în baza evenimentelor culturale, ci şi a acelor sportive. A 12-a ediţie a Turul Ciclist Al Sibiului va reuni la start 29 de echipe şi 176 rutieri, atingând deja număul maxim de înscrieri posibile în această cursă. Este suficient de remarcat că printre participanţi se numără olandezul Gijs Leemreize (JUMBO VISMA), clasat al doilea în etapa a 17-a, de miercuri, din Il Giro, italianul Pietro Giovanni Aliotti (BORA-hansgrohe), câştigătorul ediţiei 2021 şi Chris Froome (Israel – Premier Tech / Israel Cycling Academy), cvadruplu câştigător al Turul Franţei.

În premieră, Turul Sibiului va avea la start 6 echipe de World Tour. Dar cea mai importantă noutate este că prima erapă are startul în Brezoi. Etapa 1 Brezoi-Jina-Sibiu are o lungime de 206,9 km şi marchează o incursiune pe şoseaua Transalpina, cea mai înaltă din România, în timp ce etapa a doua, Sibiu-Mediaş-Avrig-Bâlea Lac, numără 179,4 km. Ultima zi programează două semi-etape, un contratimp individual de 12,5 km: Curmătura Stezii-Arena Platoş Păltiniş (12,5 km), urmat după-amiază de un traseu de 98,4 km, Sibiu-Poiana Sibiului-Sibiu. „Această ediţie aduce ca noutate o etapă al cărei prim start are loc în altă parte decât de la Sibiu. În prima etapă, plecăm de la Brezoi şi mergem spre Sebeş, pe Transalpina şi apoi spre Sibiu prin Jina. O competiţie sportivă de anvergură internaţională implică o miriadă de elemente logistice, pornind de locul de cazare, masă, posibilităţi de pregătire şi antrenament înainte de etape, recuperare după etape, modul de desfăşurare a cursei, festivitatea de premiere etc. Iar scopul unui tur ciclist într-o mare măsură pentru publicul larg este acela de a promova zona în care se desfăşoară”, au transmis organizatorii TCS.

În opinia primarului Robert Schell, găzduirea startului Etapei I a Turului Ciclist al Sibiului este „o şansă enormă ca profilul oraşului Brezoi – de localitate turistică – să crească, nu numai ca număr de vizitatori, ca număr de zile de şedere şi ca număr de evenimente ce urmează a fi organizate aici în viitor, care în urma participării noastre în această reputată competiţie internaţională, vor fi cu siguranţă mai multe”. „Avem certitudinea că poziţia noastră geografică şi senzaţionalele trasee montane din zonă sunt cadrul ideal pentru organizarea de evenimente sportive, iar startul etapei I a Turului Ciclist al Sibiului reprezintă doar debutul oraşului Brezoi ca destinaţie şi pentru alte manifestări sportive de anvergură. Suntem onoraţi că putem fi parteneri ai acestui eveniment şi recunoscători pentru oportunitatea de imagine care ne sprijină semnificativ în strategia de promovare turistică pe care o derulăm”, a adăugat edilul.

Team Cofidis este cea din urmă echipă din elita ciclismului profesionist care a confirmat participarea la Turul Sibiului, după BORA-hansgrohe, Israel-Premier Tech, Jumbo-Visma, Lotto Soudal Cycling Team şi Astana Qazaqstan Team. Turul ciclist al Sibiului 2022 se va desfăşura între 2 şi 5 iulie, incluzând o etapă de prolog, iar la start vor fi prezente Drone Hopper-Androni Giocattoli Team, Bardiani CSF Faizanè Pro Team, Team Novo Nordisk şi alte 20 de echipe continentale, precum şi două echipe naţionale.
Ne vedem la start, în Brezoi, pe 3 iulie, de la orele 12:00!