Acasă Diverse Sportul-rege și variantele sale cele mai populare

Sportul-rege și variantele sale cele mai populare

305
0

Află care sunt cele mai populare variante de fotbal și cât de apropiate sunt acestea de sportul-rege. Top variante de fotbal de jucat cu prietenii.

Sportul-rege are peste 3,5 miliarde de susținători la nivel global, 240 de milioane de jucători activi și peste 5 milioane de arbitri și asistenți. FIFA are 204 asociații naționale, 300,000 de cluburi și 1, 5 milioane de echipe. Așa cum s-a întâmplat cu industria jocurilor de noroc, pe lângă cazinourile terestre au apărut variante de live casino online și de cazinouri mobile ori cripto-cazinouri și din fotbal s-au desprins o serie de versiuni interesante. Cât de mult se aseamănă acestea cu originalul vom vedea în cele ce urmează!

Top variante populare de fotbal

Cele mai cunoscute versiuni ale sportului-rege sunt fotbalul american, fotbalul în sală (mini-fotbal) și fotbalul pe plajă. Aceste din urmă variante se apropie foarte mult de forma de bază, unii dintre jucătorii faimoși chiar continuând să joace acest tip de fotbal. Eric Cantona, de exemplu, este unul dintre cei care joacă fotbal pe plajă, așa cum o face și Ronaldinho.

Fotbalul – sportul care naște idei trăznite!

De-a lungul timpului, fotbalul a generat numeroase variante ale jocului de bază. Astfel, s-au modificat dimensiunile mingii, ale terenului, s-a schimbat suprafața de joc, s-a modificat numărul jucătorilor și mediul de joc (futsal – fotbal de sala, în interior). Unii sportivi chiar au inventat versiuni năstrușnice de fotbal, așa cum este jonglatul cu bule de săpun a lui Messi. Iar când fotbalul real nu a mai fost de ajuns, acesta s-a mutat în mediul virtual, unde a devenit joc video și sport electronic (e-sport).

Mai mult decât atât, atunci când pasionații de fotbal și-au dorit noi provocări, aceștia au combinat alte sporturi cu fotbalul. Este cazul footgolf-ului, o variantă de fotbal în care jucătorii trebuie să introducă mingea în niște găuri ca la golf, din cât mai puține lovituri. Un alt exemplu este cel a bossaball-ului, un amestec între fotbal, gimnastică la trambulină și volei. Sau varianta cu cel mai ridicat nivel de adrenalină – fotbalul cu mașinuțe pe pernă pneumatică – bumper car football.

Iar lunga listă de variante de fotbal se continuă cu Sepak Takraw – volei cu piciorul. Este una dintre cele mai spectaculoase versiuni de fotbal, dar nu la fel de amuzantă precum fotbalul în bulele de plastic. Acest tip de fotbal se joacă folosindu-se niște baloane mari de plastic în care fiecare jucător intră până la brâu. Iar restul regulilor din fotbal se păstrează, cu mențiunea că varianta aceasta este un joc 5 contra 5. Pentru cei care vor și mai multă adrenalină, Paintball football este o opțiune extremă de fotbal.
Desigur, atât timp cât oamenii au o pasiune pentru fotbal și variantele sale devin din ce în ce mai interesante. Este cazul jorkyball, o versiune de fotbal care se joacă pe un teren cu dimensiuni foarte mici (similare celui de squash), cu două echipe ce au câte doi jucători în componență. Iubitorii de ciclism și fotbal pot juca fotbal pe bicicletă, în timp ce fanii rolelor pot să se bucure de varianta de fotbal pe role.

Power football și blind football sunt două variante de fotbal care le sunt destinate persoanelor cu dizabilități (cele în cărucioare cu roțile și nevăzătorilor). Este încă o dovadă a faptului că acest sport chiar este regele tuturor sporturilor și că poate fi jucat de orice persoană. Singurul lucru care ți se cere este să ai pasiune pentru fotbal!