Acasă Liga V Sporting Galicea face pauză de un an în competiţiile de seniori. Jucătorii...

Sporting Galicea face pauză de un an în competiţiile de seniori. Jucătorii s-au împărţit între Ioneşti, Malaia, Olanu şi chiar Costeşti. Gruinea, cel mai norocos!

924
0

Sporting Galicea a fost campioană la Liga a V-a. A obţinut pe teren promovarea în Elită, însă nu doar că nu s-a înscris la acest nivel, a decis să facă o pauză din fotbalul de seniori, de un an. Ar putea apărea o colaborare cu o echipă de juniori, pentru ca clubul să aibă continuitate. Această decizie a fost luată de oficialii echipei din cauza problemelor cu care s-au confruntat. ”Nu aveam teren, nu aveam CIS, iar majoritatea jucătorilor au primit oferte financiare bune şi nu puteam să-i oprim să plece. Astfel, am decis să facem o pauză de un an. Eu mă voi întoarce la Galicea anul viitor dacă se vor rezolva toate problemele. Facem, între timp, şi demersurile pentru obţinerea certificatului de identitate sportivă. Nici buget nu aveam pentru Liga a IV-a. Primăria nu putea să facă ceva acum. La baza sportivă nu s-a intervenit, deocamdată. Am înţeles că a fost reziliat contractul cu vechiul constructor şi că urmează să înceapă lucrurile, astfel încât să fie gata anul viitor. Ne pare rău că s-a ajuns aici, dar având în vedere situaţia nu aveam ce să le promit jucătorilor, pentru a-i bloca la Galicea. Am fost cea mai săracă echipă. Ne-am descurcat cu greu. Mă uitam, la Mihăeşti, spre exemplu, erau cinci delegaţi. Eu, dacă era posibil, trebuia să fiu şi om de ordine, să le fac pe toate. A fost greu, dar am zis să ducem sezonul până la capăt. Au apărut şi neînţelegeri, discuţii între jucători. Am încercat să aplanăm conflictele, să ţinem grupul unit. Poate că am fi găsit jucători, dar dacă nu sunt fonduri, nu puteam să ne descurcăm, să tot dăm bani din buzunar”, a precizat oficialul şi jucătorul de la Galicea, Lucian Rizoiu. Claudiu Voica, deşi departe de Galicea, a fost tot timpul aproape de echipă, de ”Băse” şi a încercat să dea o mână de ajutor.

Acum, aproape toţi jucătorii şi-au găsit noi angajamente. Cei mai mulţi au mers la Ioneşti. ”Neamţu” Văduva, Rizoiu, Fernando Marinescu, Adrian Șiţoiu, Nicolae Predescu, Darius Rizea, Lucian Rizoiu s-au alăturat grupului de la Ioneşti, unde speră să aibă evoluţii bune şi să contribuie şi la promovarea acesteia în Liga a IV-a. În privinţa condiţiilor, nu se compară. Sunt foarte bune, o bază de cinci stele, antrenor cu experienţă, antrenamente regulate, amicale cu echipe de nivel superior. Alţi jucători merg la nou-înfiinţata ACS Olanu: Robert Matei, Eduard Ilie, Elvis Năstase (portar în vârstă de 16 ani) şi un alt junior, Antonio. Andrei Maioru s-a dus la Băbeni, Cătălin Pîrvu probabil va continua la Malaia. Cătălin Duminică a fost curtat de mai multe echipe: Malaia, FC Păuşeşti Otăsău, Chimia, iar mai nou, FC Băbeni. Cel mai norocos a fost, însă, Marian Gruinea, care a ales să joace pentru Minerul Costeşti, când aceasta se afla în cărutare de jucători pentru Liga a IV-a. Gruinea a debutat pentru Minerul în meciul de Cupa României, cu Flacăra Horezu şi are acum şansa să rămână în lot pentru Liga a III-a.