Acasă Liga V Spectacol total la Băbeni! Un jucător de 50 de ani a plecat...

Spectacol total la Băbeni! Un jucător de 50 de ani a plecat cu mingea din propria jumătate de teren și s-a oprit în poartă! Rizea, MVP! Zaharioiu, gol de kinogramă, cu piciorul cu care se urcă în tramvai

1487
0

Miercuri, 18 mai, s-a desfășurat prima intermediară de la Liga a V-a. Echipele din fruntea clasamentului au reușit să-și strângă, cu greu, loturile, pentru meciurile de la mijlocul săptămânii. Sporting Galicea a făcut eforturi pentru a avea majoritatea jucătorilor, astfel încât să nu mai piardă din avansul față de Gușoeni. A dat piept cu Oltul Ionești. În prima repriză, ambele formații și-au creat ocazii clare de a marca. Galicea a reușit să valorifice două. Tractor (Nicolae Predescu) a avut câteva incursiuni bune în partea dreaptă. În minutul 7, și-a adus echipa în avantaj: 1-0. Finalul reprizei nu l-a prins pe teren. A căzut rău, în umăr și a fost nevoit să încheie meciul mai devreme. La oaspeți, Bogdan Dumitru și nu numai a avut golul în picior. Mingea nu a vrut să intre în plasă. Primele 45 de minute s-au încheiat cu un gol spectaculos. ”Neamțul” Văduva a executat scurt un corner, la Rizea, care, de lângă linia de margine, a trimis un covrig, direct în pânza de păianjen, de la vinclu: 2-0. În partea a doua, a fost spectacol total. Imediat după reluare, în minutul 46, Rizea a punctat din nou frumos: 3-0. În minutul 55 s-a făcut 3-1. Artistul de pe teren al ioneștenilor, Emil Zaharioiu, a primit o minge la 20 de metri, a preluat pe piept și din drob a trimis mingea cu dreptul (piciorul cu care se urcă în tramvai, de obicei, nu cel de bază, al său, la fotbal) direct în ”coș”. În minutul 60 s-a refăcut diferența de trei goluri. Gruinea a pătruns prin dreapta, a trecut ușor de apărătorii adverși și a finalizat precis: 4-1. Rizea a înscris din nou frumos, a realizat hattrick-ul: 5-1.

În minutul 65, oaspeții au punctat din nou, de această dată după o eroare în defensiva liderei. Petria a degajat spre careul advers, fundașii de la Galicea nu s-au înțeles, s-au încurcat reciproc și din ei mingea a ajuns la Teodorescu. A avut de îndeplinit o simplă formalitate: 5-2. Golul de 6-2 a fost înscris de un jucător de 50 de ani+. Bebe Ilinescu a plecat cu mingea din propria jumătate de teren și s-a mai oprit… în poartă, uimind asistența!

Ioneștenii au rămas în inferioritate numerică. Au jucat cu un om mai puțint timp de 25 de minute. Nu pentru vreun cartonaș roșu. Bogdan Dumitru s-a accidentat și nu a mai putut continua. Florin Telejman făcuse ambele schimbări disponibile la pauză și nu a mai avut soluții.

În minutul 80, a reușit și golgheterul campionatului să spargă gheața, după câteva ratări: 7-2. Cătălin Pîrvu a pus punct întâlnirii în minutul 90, cu un șut de la 30 de metri, sub transversală: 8-2, scor final.