Acasă Diverse Sparta Rm. Vâlcea, un nou trofeu. FC Băbeni, viitor incert

Sparta Rm. Vâlcea, un nou trofeu. FC Băbeni, viitor incert

466
0

La finele săptămânii trecute, mai exact sâmbătă, 11 septembrie, stadionul Brothers, din Rm. Vâlcea, a găzduit meciul dintre FC Băbeni, câştigătoarea minicampionatului Ligii a IV-a şi Sparta Rm. Vâlcea, câştigătoarea fazei judeţene a Cupei României. Cele două formaţii s-au luptat pentru trofeul Supercupei AJF. Nu a fost loc de surprize. Echipa pregătită de Mihai Lungan şi Romeo Chelcea a câştigat duelul şi implicit trofeul pus în joc. Partida s-a încheiat la scorul de 4-1 în favoarea râmnicenilor. Vali Mihalcea a marcat rapid pentru Sparta, încă din minutul 6. Băbenarii nu au cedat. Nicuşor Călin a ratat o ocazie mare de egalare. Singur cu portarul, a trimis balonul în transversală. Până la pauză, ”Jaguar” s-a revanşat, reuşind să restabilească echilibrul pe tabelă.

În partea secundă, Sparta a făcut diferenţa. Văcaru, prospăt intrat pe teren, şi-a readus echipa în avantaj în minutul 60, iar în 76, Alex Petrescu a dus scorul la 3-1 cu o execuţie de clasă, care a impresionat asistenţa. Pe final de partidă, Vali Mihalcea a marcat din nou, punând cireaşa pe tort: 4-1. În acest meci, Sparta nu i-a utilizat pe Sică Bălţăţeanu şi Răzvan Chebar, doi jucători de bază. În precedentul meci oficial, cu Unirea Bascov, în Cupa României, ambii au primit cartonaşul roşu.

Pe banca băbenarilor a stat Emil Zaharioiu, aflat la ultimul meci în care a reprezentat această echipă. De acum înainte apără interesele celor de la Sparta. Şi câţiva dintre jucătorii importanţi au luat în calcul despărţirea de FC Băbeni. Despoiu ar merge la Păuşeşti Otăsău, Gulea, la Ioneşti, iar portarul Niţii, la Sparta. Viitorul echipei FC Băbeni, la momentul disputării acestui joc, era incert. Se vorbea despre desfiinţare, AJF nu primise niciun semnal din partea autorităţilor locale. Totuşi, prin tribună au fost lansate şi alte ipoteze: că la FC Băbeni ar urma să se implice Mirel Vasilichia, fostul sponsor al celor de la Şirineasa, din Liga a III-a, însă nu este exclus ca din noul proiect să facă parte şi Gigel Bucuroiu, de la CS Hidro.