Acasă Liga IV Sparta își cunoaște posibilele adversare din Cupa României! Trei meciuri oficiale, în...

Sparta își cunoaște posibilele adversare din Cupa României! Trei meciuri oficiale, în iulie, pentru vicecampioana Ligii a IV-a!

794
0

Jucătorii vicecampioanei Ligii a IV-a, Sparta Rm. Vâlcea, nu pot să se bucure de vacanță. Prin câștigarea fazei județene a Cupei României au obținut dreptul de a mai juca cel puțin alte trei meciuri oficiale în această vară. Toate, în iulie, în luna lui cuptor. Faza națională se desfășoară din acest an sub un nou format. Prima etapă va fi sub forma unor competiții regionale. FRF a anunțat că luni, 27 iunie, prin tragere la sorți, se vor stabili grupele în cele șapte regiuni a căror componență a fost deja anunțată. Astfel, Vâlcea a fost repartizată în Regiunea 5 Sud-Vest, unde se mai află Dolj, Olt, Argeș, Teleorman și Dâmbovița. Sparta Rm. Vâlcea va înfrunta, deocamdată, două dintre câștigătoarele fazelor locale din aceste județe. Doar Argeș-ul nu și-a desemnat câștigătoarea Cupei României, finala urmând să aibă loc miercuri, 29 iunie, între CS Rucăr (campioana Ligii a IV-a) și Inter Câmpulung. La Dolj, Dunărea Calafat a luat Cupa, la Teleorman, Dunărea Turris Tr. Măgurele, la Olt – Oltul Curtișoara, iar la Dâmbovița, Roberto Ziduri. Toate, echipe participante la barajul pentru Liga a III-a, deci câștigătoare de Liga a IV-a, ale eventului, mai exact. Fiecare regiune va avea câte două grupe. Câștigătoarele celor două vor juca finala regiunii respective și vor primi un trofeu, urmând ca echipa campioană a regiunii să continue în Cupa României. Formația pregătită de Miță Lungan și Romeo Chelcea va juca cele trei meciuri din grupă pe 6, 9 și 13 iulie. Dacă va câștiga grupa, va disputa finala regiunii pe 16 iulie.

Vă prezentăm, în continuare, întreg comunicatul FRF referitor la noul format al Cupei României:

”Casa Fotbalului găzduiește luni, 27 iunie, de la ora 13:00, tragerea la sorți a fazei regionale a Cupei României, ediția 2022/23, care se va disputa într-un nou format! În noul sezon, Cupa României va avea o nouă formă, mai atractivă, cu mai multe dueluri tari, pe modelul viitoarei Champions League. Se dă startul în competiție odată cu desfășurarea fazei regionale, în care câștigătoarele din fiecare județ se vor lupta pentru 7 locuri în turul următor al Cupei României.

Faza regională are la bază sistemul de împărțire pe regiuni administrative:

Regiunea 1, Nord-Est: Bacău, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Suceava, Vaslui

Regiunea 2, Nord-Vest: Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj

Regiunea 3, Centru: Alba, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu

Regiunea 4, Vest: Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timiş, Gorj, Mehedinţi

Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa

Regiunea 6, Sud: Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Bucureşti, Ilfov, Prahova

Regiunea 7, Sud-Est: Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Buzău, Vrancea

Pentru fiecare regiune în parte, se vor împărți prin tragere la sorţi cele şase echipe în două grupe a câte trei echipe, urmând ca acestea să joace fiecare cu fiecare un meci, rezultând astfel trei meciuri în fiecare grupă.

În acest sens, se vor introduce cele şase echipe din regiune într-o singură urnă. Primele trei extrase vor face parte din grupa 1, iar următoarele trei extrase vor face din grupa 2. Pentru programarea meciurilor se va folosi tabela Berger de 4, echipele primind numărul corespunzător în funcție de ordinea extragerii din urnă.

Câștigătoarele grupelor vor juca finala regiunii, iar echipa câștigătoare va primi trofeul Cupei României pentru regiunea respectivă și se va califica în faza următoare a Cupei României.

Jocurile din cadrul grupelor fazei regionale a Cupei României vor avea loc în zilele de 6, 9 şi 13 iulie cu începere de la ora 18:00, iar cele din cadrul finalelor vor avea loc în data de 16 iulie, cu începere de la ora 17:30, cu exceptia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

Principalele modificări ale formatului Cupei României din noul sezon:

Competiția debutează cu o fază regională, în care reprezentantele județelor țării vor fi împărțite în 7 zone, rezultând 7 câștigătoare regionale care merg în turul 2.

Șaisprezecimile de finală au fost înlocuite de un play-off, urmat imediat de o fază a grupelor, în care vor intra direct și cele mai bune 8 echipe din Liga 1.

În această rundă, cele 24 de echipe rămase în competiție vor fi împărțite în 4 grupe de câte 6, câte două din urnele valorice 1, 2 și 3.

Vor rezulta, astfel, trei meciuri pentru fiecare echipă, cu câte o adversară din fiecare urnă valorică.

Cupa României se va încheia cu fazele ”sferturilor”, semifinalelor și finala, disputate toate într-o singură manșă.