Acasă Liga IV Sparta a câștigat derby-ul cu Mădulari și o așteaptă pe Cozia la…...

Sparta a câștigat derby-ul cu Mădulari și o așteaptă pe Cozia la… ”cotitură”

869
0

Sâmbătă dimineața s-a disputat unul dintre cele mai importante meciuri din finalul sezonului Ligii a IV-a. Sparta, echipa de pe locul 3, a primit vizita formației din Mădulari, aflată pe locul 2. În minicampionatul trecut, cele două cluburi au colaborat, în speranța că vor obține un trofeu. Pentru acest derby, AJF a adus un arbitru ”străin”. La centru s-a aflat Viorel Flueran, din Craiova, aflat în lotul Ligii I. La cele două linii au fost asistenți vâlceni, dar tot de Liga I, Marius Badea și Florin Păunescu. Sparta a fost echipa mai bună în acest meci. A trecut în avantaj după un sfert de oră de joc. ”Dică” Popa i-a oferit un assist lui Cazan, care a plecat bine dintre fundași și a finalizat precis: 1-0.

În min 22, s-a dublat avantajul gazdelor. Chebar a marcat dintr-o lovitură liberă obținută la limita suprafeței de pedeapsă, în partea dreaptă: 2-0. Spartanii și-au mai creat situații bune, Mădulari nu a avut reacție.

În partea secundă, oaspeții au intrat mai bine în joc. În minutul 53, Leo Săraru a avut șansa să-și readucă echipa în joc, a trimis cu capul la poartă, dar a respins Vîlceanu. Apoi Mihalcea (atacantul râmnicenilor) a trecut pe lângă 3-0. În min 72, Cazan (Sparta) a trimis iar mingea în poartă, dar reușita acestuia a fost anulată pe motiv de off-side. Imediat, a replicat și Mădulari cu o ocazie mare. Mihăilă a șutat în bară laterală.

Gazdele nu au lăsat ”garda” jos. Cazan putea închide jocul în minutul 80. A scăpat singur spre poartă, dar a trimis balonul în portar. În ultimele minute, oaspeții au jucat în inferioritate numerică. Mihăilă a fost eliminat după o reacție nervoasă.

Scorul final a fost stabilit în minutul 90. Mihalcea a căzut în careu, în ”colțul asistentului”. Marius Badea a ridicat fanionul și s-a dus la intersecție. Flueran a … fluierat penalty. Claudiu Popa a transformat lovitura de pedeapsă și a pus punct întâlnirii la scorul de 3-0.

Victoria o aduce pe Sparta pe locul 2, cel puțin temporar, la două puncte de Călimănești, care, duminică, are meci greu la Băbeni.