Acasă Liga IV Sparta a câștigat, Mădulari a contestat! Gazdele, în inferioritate numerică timp de...

Sparta a câștigat, Mădulari a contestat! Gazdele, în inferioritate numerică timp de aproape 60 de minute

906
0

Dacă una din semnifinalele Cupei României a avut loc la Păușești, alta s-a disputat în Râmnic, la ”concurență” cu barajul de promovare în Liga a II-a de la Fedeleșoiu. Sparta a primit vizita celor de la CS Mădulari. Anul trecut, cele două s-au întâlnit în finala competiției. Sparta a ridicat trofeul. Acum, în manșa tur, a câștigat tot trupa de pe malul Olăneștiului, dar mai greu. A fost 3-2 la final. Gazdele au deschis scorul rapid, după doar cinci minute de joc. Fostul atacant de la Mădulari, Bobi Mihăilă, a marcat pentru 1-0 cu un șut de la 20 de metri. În minutul 15 tabela indica, însă, egalitate. ”Lupu” Bîrlogeanu a prins un ”voleu” și a înscris pentru 1-1. În minutul 32, după o fază banală, Ștefan Bolovan, jucătorul viceliderei din Liga a IV-a, avertizat (cartonaș galben) pentru un atac imprudent, a făcut o greșeală care a schimbat datele jocului. Și-a scos tricoul pe teren, înainte de a fi înlocuit. A primit al doilea galben și a fost eliminat. Și-a lăsat echipa în inferioritate numerică. În condițiile date, în continuare jocul a fost echilibrat. Până la finalul reprizei, Mădulari a atacat mai mult.

În minutul 66, a venit și golul 2 pentru oaspeți. Bîrlogeanu a realizat dubla. Formația pregătită de Mihai Lungan nu a renunțat. A mai avut ocazii, iar în minutul 83, s-a restabilit echilibrul. Andrei Streinu a punctat pentru 2-2, portarul oaspeților fiind certat de coechipieri pentru această reușită a celor de la Sparta. Spre finalul întâlnirii, în minutul 87, deținătoarea Cupei României a înclinat balanța în favoarea sa. Vlad Roșianu a stabilit scorul final: 3-2. La ultima fază de joc, Mădulari putea egala. Mingea s-a oprit în bară.

La final, oaspeții au formulat o contestație. Au semnalat faptul că, potrivit acordului de transfer semnat între Mădulari și Sparta pentru ”mutarea” lui Bogdan Mihăilă pe arena Brothers, fotbalistul nu ar fi trebuit să fie pe teren ca adversar al fostei echipe, Mădulari, în jocurile directe dintre aceste formații.

Rămâne de văzut care va fi deznodământul. Indiferent de situație, cele două se vor mai întâlni de alte două ori până la final, în returul semifinalelor Cupei României, la Mădulari, miercurea viitoare, dar și în ultima etapă din Liga a IV-a, pe 10 iunie, pe stadionul Brothers.