Acasă Fotbal SMURD-ul în acțiune!

SMURD-ul în acțiune!

211
0

Subiectul fotbalistic principal al zilei de duminică a fost promovarea în Liga1 a două foste campioane, UT Arad și F.C. Argeș Pitești după trei meciuri încărcate de dramatism ale ineditului (și contestatului) play-off de liga a II-a:

F.C Argeș- UTA 1-1, Mioveni- Petrolul 1-2 (!) și Rapid- Turris 1-1…

Înainte de această ultimă etapă, 5 dintre echipele participante la acest play-off aveau șansa să  meargă „la masa bogaților”- Liga 1. Doar trei au fost norocoase sau, hai să fim mai exacți, două căci Mioveniul (care la fel ca vaca de rasă a dat cu piciorul și a vărsat găleata aproape plină cu lapte) va avea de trecut testul (pe care nu l-a trecut nimeni din Liga 2 până acum) unui baraj infernal cu locul 12 din L1. Dramatismul imens al acestei ultime etape s-a văzut, mai ales la Rapid- Turris T. Măgurele, unde acel 1-1 consemnat în ultimul minut, le-a eliminat pe amândouă!

Bun venit în Liga1 UTA, bun venit F.C. Argeș! Acolo sus, Brosowski și Dobrin lăcrimează de bucurie!

Revenind la titlul editorialului de astăzi, duminică seara am consemnat revirimentul unei echipe măcinate de incertitudine, de lipsă acută de finanțare, dar și de acest nenorocit de virus.

Dinamo, căci despre ea este vorba, echipă afectată (a ll-a oară) în acest play-out de Covid19, a reușit sub bagheta lui Gigi Mulțescu o victorie mare la Voluntari, readucând gazdele lui Teja în hora retrogradării.

„SMURD-ul”, așa cum este cunoscut de câțiva ani buni Mulțescu în lumea fotbalului românesc, un antrenor nedreptățit mereu, la fel cum a fost și ca fotbalist, a resuscitat miraculos o echipă aflată aproape în moarte clinică și a câștigat fără drept de apel (chiar și împotriva arbitrajului) la Voluntari.

Suporterii (mulți și minunați) ai echipei au început să viseze frumos, deși echipa este încă pe loc retrogradabil, dar cu vreo 4-5 meciuri mai puțin disputate (amânate). Cu multe nume surpriză în echipă de start (Ehmann, Kilyen, I. Șerban, Bani) mulți dintre ei produse ale valorosului centru de copiii și juniori al clubului, Dinamo ( deși nepregătită fizic) a arătat ca o ECHIPĂ: unitate, determinare, spirit de sacrificiu, valoare și la final bucurie reținută.

Mai sunt 6 etape grele pentru câini, mai sunt 18 puncte puse în joc, plutonul este încă departe pentru fotbaliști și pentru suporteri, dar în „Ștefan cel Mare” a început să se viseze frumos! Mulțescu împreună cu prietenul său Țălnar, cei doi eroi ai meciurilor de poveste cu Hamburg din toamna lui 1983 au readus la Dinamo speranța, dar mai ales au readus…spiritul lui Dinamo, spiritul de învingător!

Baftă câinilor roșii în meciurile următoare!

# Respectați regulile impuse de autorități!

# Poartă mască!

# Păstrează distanța socială!

# Spală-te des pe mâini cu apă caldă și săpun, este spre binele nostru, al tuturor!