Liga NationalaHandbal

Slatina a câștigat o repriză în Sala Traian. La final, diferența a fost de 9 goluri în favoarea Vâlcii

Marți, 28 ianuarie, la doar trei zile distanță de meciul epic contra celor de la Krim Ljubljana, din grupele principale ale Ligii Campionilor, SCM Rm. Vâlcea a jucat din nou în fața propriilor suporteri. De această dată o partidă din Liga Florilor. Campioana României a primit vizita echipei pregătită de vâlceanca Victorina Bora, CSM Slatina. Deși aveau semnale că Slatina poate să le pună probleme dacă nu tratează confruntarea cu maximă seriozitate (a se vedea diferența minimă la care CSM București s-a impus în fața trupei de pe malul Oltului), ”municipalele” au avut momente în care și-au pierdut din concentrare și tonus. În aceste condiții, gruparea olteană s-a dovedit o ”nucă tare” pentru SCM, pe care aceasta nu a reușit să o spargă în prima repriză. Vâlcencele au condus cu 1-0, 2-1, 3-2, au cedat apoi inițiativa, însă imediat au revenit la timonă. Au controlat jocul până în minutul 23, apoi s-a produs un scurtcircuit. Slatina a recuperat și de la 15-11 pentru Vâlcea, s-a făcut 15-15. Vâlceanca Hermina Stoicănescu a egalat în minutul 28. Iar pentru ca situația să fie și mai neplăcută, Cîrligeanu a marcat de două ori consecutiv, iar Slatina s-a dus la două goluri în față. Primele 30 de minute s-a încheiat cu un dezavantaj de un gol pentru trupa lui Pera (16-17).

”Muștruluite” la pauză, campioanele au demonstrat că atunci când vor, pot! Timp de 11 minute, Slatina nu a contat. SCM a revenit la conducere. A marcat de șase ori consecutiv, fără să primească gol. În minutul 41, Vâlcea conducea cu 22-17. Nu s-a mai pus în niciun moment problema învingătoarei. Diferența a crescut treptat, iar când emoțiile au dispărut, campioanele și-au permis să facă și spectacol. Fernandez a marcat din aeriană, dintr-o pasă trimisă din colțul terenului de extrema Ann Grete Norgaard. Golul a contat pentru 30-22. Apoi, Diana Ciucă, folosită între buturi pe aproape întreg parcursul primei reprize, a apărat o lovitură de la 7 metri. SCM a avut chiar și 10 goluri avans. Până la urmă, a încheiat meciul cu 9 în față: scor 35-26.

Pentru SCM au punctat în acest joc: Elghaoui (6), Norgaard (4), Glibko (4), Fernandez (4), Florica (3), Lopez (3), Trifunovic (3), Da Silva (2), Marin (2), Liscevic (2), Băcăoanu (1), Gonzalez (1).

Din tabăra Slatinei s-au remarcat Cîrligeanu și Luciana Marin Popescu, ambele cu câte șapte goluri. Au mai înscris: Alexandra Andrei (4), Ostase (5), Stoicănescu (2), Vasiliu (1). Dintre vâlcence, în afară de Hermina Stoicănescu s-a mai aflat pe teren și Clara Vădineanu, introdusă mai mult în faza defensivă. Slatina o mai are în lot și pe Iulia Andrei.

Duminică, 2 februarie, de la ora 18.00, handbalistele pregătite de Florentin Pera vor fi la Partille, în Suedia. Au meci în Liga Campionilor. De la ora 18.00, o vor înfrunta pe IK Savehof, una dintre adversarele din lupta pentru sferturile Champions League. Pe teren propriu vor mai juca pe 8 februarie. Va fi ”cod roșu” la Vâlcea! După ani de pauză, în Sala ”Traian” revine cea mai puternică echipă din Europa, Gyor, multiplă câștigătoare a Ligii Campionilor. Partida de gală dintre campioana României și cea a Ungariei va avea loc de la ora 15.00. (S.S.)

FOTO: Facebook SCM Ramnicu Valcea – Handbal Feminin

Articole Similare

Back to top button