Acasă Atletism Singurul sportiv profesionist vâlcean calificat la Olimpiadă vrea o medalie la Tokyo

Singurul sportiv profesionist vâlcean calificat la Olimpiadă vrea o medalie la Tokyo

267
0

În urmă cu câteva zile, în prag de sărbători, Federaţia Română de Atletism a realizat un dublu interviu cu doi sportivi de mare valoare, respectiv cu Alin Firfirică, multiplu medaliat naţional şi internaţional la aruncarea discului şi cu Cristina Simion, specializată pe alergare montană. Din materialul postat pe site-ul www.fra.ro, am preluat ceea ce are legătură cu vâlceanul Alin Firfirică, singurul sportiv profesionist din judeţul nostu care şi-a câştigat biletul pentru Jocurile Olimpice de Vară din Japonia, din 2020. Planurile discobolului de la poalele Capelei (sportiv legitimat la Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti) sunt mari pentru anul care vine. ”Firfi”, fost elev al Colegiului Naţional ”Mircea cel Bătrân”, ţinteşte podiumul la Tokyo.

• Ce înseamnă pentru tine România?

Alin Firfirică: România este ţara în care m-am născut. O ţară cu nenumărate resurse, dar care are nevoie de oameni care doresc cu adevărat să foloseasca aceste resurse în beneficiul ei.

• Care este motivaţia pentru face faci sport de performanţă?

Alin Firfirică: Cu toţii ne alegem câte un drum şi avem dorinţă de afirmare. Făcând parte dintr-o familie de sportivi, eu am urmat acest drum şi încerc să fiu cel mai bun în domeniul ales de mine. Aş putea spune că una din cele mai importante motivaţii ale mele este faptul că îmi doresc să le fac cadou părinţilor mei o medalie olimpică.

• Cea mai mare satisfacţie a ta ca şi sportiv a fost…

Alin Firfirică: Îmi doresc să particip la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice ca şi sportiv, iar cea mai mare satisfacţie de până acum este îndeplinirea baremului pentru Jocurile de la Tokyo.

• Ce reprezintă pentru tine faptul că în 2019 ai reuşit să urci pe podium la competiţii internaţionale de prim rang?

Alin Firfirică: În momentul în care urci pe podium te întâlneşti cu sentimentul de mândrie, atât pentru tine, cât şi pentru ţara ta şi, totodată, te bucuri de faptul că a meritat fiecare secundă din pregătirea ta.

• Care sunt principalele trei calitaţi ale tale, ca şi sportiv?

Alin Firfirica: Eu nu renunt niciodată. Sunt o persoană încăpăţânată, iar acest lucru ajută în sport. Sunt o persoană competitivă, indiferent de nivelul competiţiei, mă simt în largul meu şi port cu mine peste tot dorinţa de afirmare. Iar cea mai importantă calitate consider că este faptul că sportul se află pe primul loc în viaţa mea.

• Dar, ca şi om?

Alin Firfirică: Consider că sunt o persoană sinceră şi spun mereu adevărul. Nu vorbesc oamenii pe la spate, prefer să le spun ceea ce am de zis direct în faţă, indiferent de consecinţe. Iar încă o calitate pe care o am, şi care a ajuns destul de rară în lumea în care trăim, este faptul ca sunt OM!

• Care a fost cel mai bun moment al tău din 2019?

Alin Firfirică: Per total, anul 2019 a fost extraordinar de bun şi mi-a adus multe momente de excepţie. Am reuşit să adaug medalii importante în palmaresul meu, am reuşit să fac baremul pentru J.O de la Tokyo, nu am avut probleme de sănătate, am fost ferit de accidentări şi m-am putut antrena la capacitate maximă.

• Dar cel mai dificil?

Alin Firfirică: Nu am avut niciun moment dificil în acest an.

• Ce crezi că ar trebui să îmbunătăţeşti la tine, ca şi sportiv?

Alin Firfirică: Sunt o persoană care analizează foarte multe acţiuni şi gesturi ale oamenilor cu care intru în contact, iar acest lucru mă consumă destul de mult şi mă afectează pe plan sportiv. Sper să reuşesc să rezolv acest minus şi sunt sigur că voi avea de câştigat atât pe plan sportiv, cât şi ca om.

• Care este marele tău ţel pentru 2020?

Alin Firfirică: Să urc pe podiumul de la Jocurile Olimpice.

(Sursă material: www.fra.ro, Sursă foto: www.csa.ro )