Acasă Superliga Sică Bălţăţeanu are aşteptări mari: ”Sper ca din toamnă să joc cu...

Sică Bălţăţeanu are aşteptări mari: ”Sper ca din toamnă să joc cu Sparta în Liga a III-a”

431
0

Alexandru Bălţăţeanu este un jucător emblematic pentru fotbalul vâlcean. S-a remarcat încă de la juniorat. A făcut parte din echipa formată de Viorel Ciofîcă, din care au ieşit mulţi fotbalişti.

”Am început fotbalul la vârsta de la 7 ani la Carpatina, la domnul antrenor Viorel Ciofîcă. După o perioadă am plecat la FC Teleşpan, pentru 6 -8 luni. Apoi ne-am unit cu FC Ciobanu 98, unde l-am avut din nou ca antrenor pe Viorel Ciofîcă. Dânsul m-a antrenat până când am făcut pasul la echipa mare. Pe plan judeţean am jucat la FC Damila, FC Ghecon, Cozia Călimăneşti (unde l-am avut antrenor pe Cristi Bora)”, a rememorat ”Sică”. După aceste experienţe de pe plan judeţean, a luat calea străinătăţii. A ajuns în Germania: ”Am stat mai bine de 7 ani în Germania. A fost o experienţă bună pentru viaţa mea. Deşi singur într-o ţară străină, m-am adaptat foarte-foarte repede, chiar dacă oamenii de acolo sunt foarte diferiţi faţă de noi, au cu totul o altă mentalitate. În aceşti 7 ani am jucat pentru trei echipe, cel mai mult timp, 4 ani, la Hassia Bingen. Apoi am mers la SG Eintracht Bad Kreuznach, unde am stat timp de două sezoane, iar în cele din urmă am ajuns la FC Alzental. La un moment dat, m-am săturat să stau plecat, departe de familie şi am hotărât să mă întorc acasă, în România, la Vâlcea. Nu puteam renunţa la marea dragoste, fotbalul. Am ajuns la Minerul Costeşti, echipă alături de care am terminat campionatul Superligii pe primul loc”.

Între timp, Bălţăţeanu a devenit unul dintre jucătorii de bază din lotul echipei Sparta Rm. Vâlcea. El speră să răsplătească eforturile antrenorilor, sponsorilor acestei formaţii prin prestaţii bune, care să ajute la îndeplinirea obiectivelor. ”Sică” este de părere că promovarea în Liga a III-a se poate realiza chiar în acest an.

”Anul trecut am fost contactat de cei de la Sparta. Mi-au spus ce proiect frumos au. Am întâlnit oameni de cuvânt, serioşi, precum antrenorul Mihai Lungan şi Marius Voican şi a contat mult acest lucru. L-am întâlnit acolo şi pe Romeo Chelcea, pe care îl ştiam. Am mai lucrat cu ei la Minerul Costeşti. În 2020, a fost şi o perioadă foarte urâtă pentru mine, la fel ca pentru toţi ceilalţi aflaţi în situaţia mea. La începutul pandemiei, când era totul mai strict, mergeam şi alergam pe dig, pentru că altceva nu ne era permis. Apoi a început să fie mai bine. Timp de 6 luni ne-am antrenat la fosta bază Oltchim, actualul stadion Brothers, unde este, să spun aşa, şi casa noastră. La Sparta am întâlnit un grup de baieţi cu mare character. Formăm, zic eu, o echipă frumoasă. La fiecare antrenament suntem cel puţin 15-16 jucători. Contează, sigur, şi faptul că antrenamentele sunt frumoase, antrenorii au grijă să nu ne plictisim, atomosfera e una foarte bună. Aşteptăm acum să începem fotbalul în mod oficial. Eu sper ca din toamnă să joc cu Sparta în Liga a III-a”, a mai transmis Alexandru Bălţăţeanu.