Acasă Administratie Și locurile de veci din Dăești vor fi luminate în noaptea de...

Și locurile de veci din Dăești vor fi luminate în noaptea de Înviere! În plus, întreaga comunitate va primi Lumina Sfântă și Sfintele Paști

875
0

Zilele trecute, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a anunțat că în noaptea de Înviere, toate mormintele vor fi luminate. Ținând cont de restricțiile de acces în cimitire, Gutău a achiziționat 18.000 de candele care vor fi aprinse în cele 11 cimitire ale municipiului Rm. Vâlcea. La Dăești, autoritățile locale au preluat exemplul edilului Râmnicului. Va fi aprinsă câte o lumânare la fiecare mormânt. ”Dragi cetățeni! Având în vedere clipele grele prin care trecem și faptul că nu putem să ne vedem la bisericile din localitate, să aprindem lumânări celor plecați dintre noi sau să luăm Lumina Sfântă, să ciocnim un ou roșu conform tradiției, am luat hotărârea, împreună cu Preoții Parohi din localitatea noastră și voluntari, din partea Primăriei, Parohiilor și nu numai să aprindem câte o lumânare la fiecare mormânt din cimiterele bisericilor din localitate precum și să ducem Lumina Sfântă de la Ierusalim la toate gospodăriile din comuna noastră. Vă informăm că toți vom purta măști de protecție și mănuși, iar distanța socială va fi respectată. Dumnezeu să binecuvinteze localitatea Dăești și cetățenii români de pretutindeni, pentru că știm că mare parte dintre ei, dacă era posibil, ar fi fost împreuna cu familiile și prietenii! DOAMNE AJUTĂ!”, a transmis George Popolan. În completare, preotul paroh Vasile Daniel Mitu, a anunțat întreg programul și faptul că toți credincioșii vor primi acasă Sfintele Paști.

Vă facem cunoscut că în această perioadă dificilă și de grea încercare, în Biserica noastră se oficiază slujbele pascale după programul obișnuit, însă fără participanți, asa cum impun măsurile luate de autorități! În acest sens, în noaptea de Înviere, imediat dupa orele 24.00, voluntarii Parohiei, în colaborare cu delegații Primăriei, vor aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim fiecarei familii. Pentru operativitate și pentru faptul că numărul voluntarilor este redus, cei doritori sunt rugați să fie atenți și să iasă în întâmpinarea delegaților în momentul sosirii acestora, fără să părăsească curtea casei și cu respectarea normelor sanepidice de protecție! Tot în sensul acesta, dl. Viorel (Ion) Popa va anunța acest moment prin intermediul unei boxe audio din care se va auzi troparul Învierii: «Hristos a Înviat!», de la un cap la altul al satului, moment în care voluntarii vor porni de la biserică spre casele dumneavoastră. De asemenea, vă facem cunoscut că pâinea numită «Pasti» și care a fost binecuvantată la slujba din Joia Mare va fi împărțită de joi până duminică credincioșilor. Aceasta se găsește la magazinele alimentare din localitate și de asemenea va fi împărțită de către voluntarii mai sus pomeniți, inclusiv în noaptea Învierii, împreuna cu Sfânta Lumină! Mulțumim pentru înțelegere! Vă doresc multă sănătate și sărbători pascale binecuvantate! Mântuitorul Cel Înviat din morți să ne ocrotească de tot raul!”, a precizat preotul paroh Vasile Daniel Mitu.