Acasă Fotbal În sfârșit! Testele rapide, acceptate în sport!

În sfârșit! Testele rapide, acceptate în sport!

487
0

Marți, 6 aprilie, ministrul sportului, Eduard Novak, a anunțat că MTS, împreună cu Ministerul Sănătății au semnat un ordin comun care va permite folosirea testelor rapide pentru sportivi. Acest lucru reprezintă un prim pas spre normalitate. Echipele participante și până acum în competiții își vor diminua cheltuielile, iar cele care nu au început, tocmai din cauza costurilor mari cu testele PCR obligatorii, pot lua în calcul revenirea în campionat. La fel se prezintă situația și pentru sporturile individuale. La fotbal, afectate au fost toate cluburile, însă cele de la nivel amator și de copii și juniori au avut cel mai mult de suferit. Nu au mai jucat meciuri oficiale de mai bine de un an.

Totuși, dacă ne referim la fotbal amator, nici această decizie nu va ajuta prea mult. Multe formații nu-și vor permite nici testele antigen. Rămâne de văzut și care va fi protocolul referitor la aceste teste. Ministrul nu a intrat în amănunte. ”Mă bucur să dau o veste pe care știu că toată lumea sportului o aștepta de mult timp! Am semnat, alături de Ministrul Sănătății, domnul Vlad Voiculescu, ordinul comun care va permite folosirea testelor rapide bazate pe detecția de antigen pentru sportivi. Acest ordin va intra în vigoare în cel mai scurt timp, la data publicării sale în Monitorul Oficial al României. Prin alinierea la reglementările în materie ale Ministerului Sănătății, activitatea sportivă devine mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, și presiunea financiară care genera constrângeri și dificultăți în lumea sportului este mult redusă. Să ne bucurăm de sport!”, a fost mesajul lui Eduard Novak, de la MTS.

Suporterii revin pe stadioane

Totodată, acesta a anunțat și că în iunie spectatorii vor reveni pe stadioane. ”O veste mult așteptată de toată lumea, pe care mă bucur să o dau azi, de Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace: meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se vor defășura cu spectatori în tribune. Prin aprobarea Memorandumului prezentat de Ministerul Tineretului și Sportului în cadrul ultimei ședințe de guvern, Guvernul României s-a angajat să adopte legislația necesară, astfel încât meciurile din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020 organizate în 2021 pe teritoriul României să se poată desfășura cu prezența în tribune a unui număr maxim de 13.000 de spectatori, reprezentând 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naționale. Această decizie a Guvernului României vine să încununeze toate eforturile depuse până acum de țara noastră, atât din punct de vedere financiar, cât și uman și logistic. Avem șansa istorică de a fi parte a unui eveniment sportiv de anvergură și de a demonstra că ne putem onora obligațiile la cele mai înalte standarde de organizare și siguranță sanitară. Spectacolul sportiv rămâne o mare bucurie pentru noi toți, iar calitatea de organizatori este un motiv de recunoaștere a capacității noastre în acest sens, deci de mândrie națională”, a transmis ministrul sportului miercuri, 6 aprilie. LPF a reacționat imediat și a făcut solicitarea ca și la meciurile din Liga I să fie permis accesul suporterilor pe stadioane, în anumite condiții și într-un număr limitat, în funcție de capacitatea fiecărui stadion în parte.