Acasă Politica Senatorul Claudia Banu promovează feminismul liberal şi o nouă formă de sprijin...

Senatorul Claudia Banu promovează feminismul liberal şi o nouă formă de sprijin pentru pacienţii oncologici

126
0

Senatorul Claudia Mihaela Banu este un puternic exponent al feminismului liberal în regiunea noastră şi, tocmai de aceea, adesea, promovează lucruri prin care încearcă să arate că doamnele şi domnişoarele pot ţine pasul cu bărbaţii chiar şi în domenii de activitate extrem de solicitante şi complicate.


Recent, pentru a-şi argumenta teoria, parlamentarul PNL a făcut trimitere la o întâmplare pozitivă şi recentă de la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, unde, zilele acestea, căpitanii Adela Scorţea şi Alexandra Elena Pavel au devenit piloţi comandanţi pe aeronava IAR 330 Puma. Având o experienţă de peste 600 de ore de zbor, au reuşit cu succes să treacă peste toate provocările carierei militare şi să ajungă la următorul nivel, unde le vor fi testate noi capabilităţi. Cpt. Alexandra Pavel face parte din echipa Escadrilei 713 din anul 2017, iar Cpt. Scorţea Adela din 2013.

În plan parlamentar, în ultima săptămână, Claudia Mihaela Banu a fost preocupată de mai multe proiecte, unul dintre acestea venind în sprijinul pacienţilor oncologici. “Alături de colegii mei, am semnat şi votat propunerea legislativă care are scopul de a sprijini viaţa pacienţilor oncologici. Aceasta spune că beneficiază de concediu şi de indemnizaţie pentru îngrijirea pacientului cu afecţiuni oncologice în vârstă de peste 18 ani, asiguratul care, cu acordul pacientului, îl însoţeşte pe acesta la intervenţii chirurgicale şi tratamente prescrise de medicul specialist. Pacientul cu afecţiuni oncologice îşi poate exprima acordul numai pentru o singură persoană la fiecare intervenţie chirurgicală, respectiv tratament. Durata de acordare a concediului şi a indemnizaţiei pentru îngrijirea pacientului cu afecţiuni oncologice este de cel mult 45 de zile calendaristice, în interval de un an pentru un pacient. Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru îngrijirea pacientului cu afecţiuni oncologice este de 85% din baza de calcul a asiguratului stabilită conform ordoanţei de urgenţă”, a explicat senatorul vâlcean, salutând adoptarea acestei propuneri, care – pentru votul final – va fi trimisă la Camera Deputaţilor.