Acasă Liga II Sebastian Lăstun a debutat în Liga a II-a! Momente de panică, pe...

Sebastian Lăstun a debutat în Liga a II-a! Momente de panică, pe stadion. SMURD-ul a intervenit. Meci întrerupt 10 minute, fotbalişti ajunşi la spital

348
0

Pe 5 martie 2016, arbitrul vâlcean Sebastian Lăstun debuta în Liga a III-a. A condus jocul dintre Industria Galda şi AFC Odorheiu Secuiesc. Au trecut şapte ani de atunci, perioadă în care a crescut din toate punctele de vedere. A arbitrat sute de meciuri, pe plan judeţean, dar mai ales pe plan naţional, la juniori republicani, Liga a III-a, campionatele de fotbal feminin, turnee finale, baraje de promovare, meciuri amicale importante, chiar şi între naţionalele unor ţări. A mai fost delegat şi la Liga a II-a, dar ca al patrulea oficial.
După o lungă aşteptare, Sebastian Lăstun a trecut la nivelul următor. În week-end a debutat la centru la un meci din cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării. Seba a condus jocul dintre două echipe de tradiţie din fotbalul românesc, Ripensia Timişoara – FC Braşov, din grupa B a play-out-ului Ligii a II-a. Confruntarea a avut loc la Timişoara sâmbătă, 22 aprilie. A fost una greu de uitat pentru toată lumea. În debutul ei s-a consemnat un eveniment nedorit. Au fost momente de panică. Doi jucători s-au lovit cap în cap. Au intrat pe teren ambulanţele private, dar şi SMURD-ul. Sofran şi Lazăr au fost transportaţi la spital, unul având o plăgă sângerândă, celălalt, o fractură la sinusul frontal. 10 minute a fost întrerupt jocul. La reluare, echipa lui Dan Alexa (FC Braşov) a deschis scorul. La final a fost 0-3. Pentru Ripensia a fost ultimul meci în faţa propriilor suporteri, în Liga a II-a. Dacă va continua, în sezonul viitor va juca în Liga a III-a.
Lăstun a avut alături un vâlcean în acest moment important al carierei. Alin Olaru a fost rezervă la acest joc. Un nume mare din arbitrajul românesc l-a observat pe centralul vâlcean: Octavian Şovre, din Satu Mare. Lăstun a mai avut şi duminică un meci la Liga a II-a, dar în campionatul feminin. A arbitrat FC Hermannstadt – ACS Roma Florin Pădurean, partidă care s-a disputat la Cisnădie. Mult succes, Sebi, în continuare!