Acasă Box Seară perfectă la Mioveni! Ciuma a debutat cu dreptul la profesioniști, Văduva...

Seară perfectă la Mioveni! Ciuma a debutat cu dreptul la profesioniști, Văduva a câștigat, iar Biea a devenit campion mondial IBA

496
0

Vineri, 5 mai, în Sala Sporturilor din Mioveni a avut loc una dintre cele mai importante gale de box din ultimii ani: Boxing Fighting Championship 3. S-a pus în joc titlul mondial IBA, la categoria mijlocie. Românul Flavius Biea a luptat pentru centură. După 12 reprize intense, în care s-au împărțit pumni la foc automat, iar loviturile au lăsat urme vizibile și pe corpul sportivilor, a fost declarat câștigător, la puncte. Biea l-a învins pe argentinianul Juan Jose Velasco și a devenit al cincelea român campion mondial la box profesionist. Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute şi Adrian Diaconu au mai reușit această performanță. Flavius a intrat, astfel, pe o listă selectă de nume sonore și la nivel mondial, care au boxat, de-a lungul anilor, pentru titlul IBA, precum Mayweather, Arthuro Gatti, Oscar de la Hoya, Roy Jones Jr.

În această seară specială, în ring au urcat și doi vâlceni. Ionuț Ciuma a debutat la profesioniști. A boxat la categoria 86 de kilograme contra moldoveanului Semion Martiniuc. Pugilistul vâlcean, pregătit de Mihai Barbu și Alex Panek, care a trecut și prin ”mâinile” maeștrilor Gigi Mugescu și Nicu Dobrițoiu, precum și ale regretatului Marius Băluță, și-a făcut intrarea la profesioniști cu o victorie. Îl așteaptă în față o carieră lungă și glorioasă.

Tot de succes s-a bucurat și Mihai Văduva. A boxat la categoria 59 de kilograme contra lui Alexandru Ioniță. Pentru Miță a fost al doilea meci la profesioniști. Felicitări, tuturor!