Acasă Liga II Se cunoaşte componenţa Ligii a II-a. Campionatul porneşte la drum pe 6...

Se cunoaşte componenţa Ligii a II-a. Campionatul porneşte la drum pe 6 august

157
0

FRF a anunţat, zilele trecute, că şi cele cinci nou-promovate au primit licenţa pentru Liga a II-a. Astfel, în acest moment se cunoaşte componenţa campionatului din eşalonul secund. Mai pot apărea modificări doar dacă vreuna dintre cele 20 de formaţii care au primit certificarea se retrage sau se desfiinţează. În acest caz, CSM Reşiţa şi Corvinul Hunedoara pot fi invitate în Liga a II-a. Au obţinut, de asemenea, certificarea pentru acest eşalon. Startul în Liga a II-a se va da pe 6 august. FRF urmează să anunţe programul competiţional. Sistemul va fi acelaşi ca şi în sezonul precedent, cu un sezon regular cu 19 etape (doar meciuri tur). Primele şase clasate vor juca în play-off, tur-retur, iar echipele de pe locurile 7-20 vor fi repartizate în două serii de play-out, unde vor jucat doar turul. Vor promova în Liga I echipele de pe primele două locuri din play-off, iar cele de pe locurile 3 şi 4 vor juca un baraj, în dublă manşă, cu ocupantele locurilor 8 şi 7 din play-out-ul Ligii I.

Iată componenţa noului sezon de Liga 2:

Dinamo Bucureşti (retragradată din Liga I)
Steaua Bucureşti
Concordia Chiajna (a jucat baraj de promovare în Liga I, cu Chindia Târgovişte, pe care l-a pierdut la loviturile de departajare)
Unirea Slobozia
FK Miercurea Ciuc
FC Buzău
Unirea Dej
CS Comunal Şelimbăr
Metaloglobus Bucureşti
Politehnica Iaşi
Viitorul Pandurii Târgu Jiu
Ripensia Timişoara
FC Braşov
Politehnica Timişoara (a retrogradat în Liga 3 în urma barajului cu FC Braşov, dar a fost reprimită în Liga 2 în urma necertificării retrogradatei din Liga 1 Gaz Metan Mediaş)
Unirea Constanţa (a retrogradat în Liga 3, dar a fost reprimită în Liga 2 în urma necertificării retrogradatei din Liga 1 Academica Clinceni)
SC Oţelul Galaţi (a promovat din Liga a III-a)
Progresul Spartac (a promovat din Liga a III-a)
CSM Slatina (a promovat din Liga a III-a)
CSC Dumbrăviţa (a promovat din Liga a III-a)
Minaur Baia Mare (a promovat din Liga a III-a)