SCRISOAREA SĂPTĂMÂNII / De ce nu promovăm niciodată în Liga a III-a? Răspunsul va supăra multă lume

Rar mi-a fost dat să văd să văd atâta ipocrizie şi lipsă de moralitate din partea unor indivizi care au şi tupeul de a fi respectaţi în fotbal. Să nu cumva să ne permitem a emite concluzii, acuzaţii, asupra unor jucători care mimează jocul de fotbal. Evident, folosim ca paravan aceeaşi placă: nu sunt dovezi! Ba sunt, şi chiar foarte multe, doar că noi ne facem că nu le vedem. O să vorbesc despre motivul că încă nu reuşim să promovăm în Liga a III-a.

Dican a mirosit că nu face decât să arunce cu banii pe fereastră

Uneori, îl ironizau şi critcau pe Robert Dican, că face circ pe stadioane, că nu respectă competiţia. Din contră, el a demonstrat că are sânge în instalaţie. Şi-a dat seama că este păcălit pe banii lui şi le-a dat papucii unor jucători care numai la bani se gândeau. În alte părţi, îi facem pe oameni să vină la stadion, să înjure, să-şi scuipe în sân că văd o mascaradă. De aceea, nu avem nicio reprezentantă la nivelul Ligii a III-a. Păcălim fotbalul prin diverse jocuri de culise. Joacă în dorul lelii sau muşcă un adversar, în funcţie de interese.

Jucătorii se plimbă de la o echipă la alta

Sunt aceiaşi jucători, antrenori, oficiali, care, an de an, se plimbă de la o echipă la alta, păcălesc primarii, sponsorii, care le dau salarii mari, la un nivel în care ar trebui să joace mai mult din plăcere. Ca o concluzie, le-aş sugera sponsorilor să susţină o echipă formată 100 % din copii. Ar avea cheltuieli de 10 ori mai mici. Recent, am văzut o echipă formată astfel în Liga a IV-a. Este vorba de Colegiul Naţional „Gib Mihăescu”, din Drăgăşani, antrenată de profesorul Florin Lupu. Ţi-e mai mare dragul să-i urmăreşti! Nu tu scandaluri, înjurături sau să mimeze fotbalul!

„Gib Mihăescu”, din Drăgăşani, un exemplu pozitiv

Nu tragi la promovare cu ei, dar măcar nu te trădează când ţi-e lumea mai dragă. Nu mai vorbesc de profesionalismului domnului Lupu, care nu dă indicaţii de genu: rupe-i picioarele, focul pe ei, dă-i galbin (nu, galben!). În materie de educaţie, stăm prost, dar aici e un alt capitol pe care o să-l abordez în viitorul apropiat. Nu este normal ca oficialii cluburilor să lege cu greu 3-4 cuvinte… Închei printr-un mesaj al indivizilor care se vând pe nimic: lăsaţi competiţia să-şi urmeze cursul firesc, să avem o campioană adevărată, care să ne reprezinte cu succes la barajul pentru Liga a III-a.

Observatorii, în cârdăşie cu arbitrii, dar AJF nu a luat niciodată măsuri

Cred că ar fi cazul ca unii observatori trecuţi de prima tinereţe să fie trecuţi pe linie moartă. Nu ştiu dacă la meciul Căpşunarii Buneşti – CN Gib Mihăescu Drăgăşani, observatorul a consemnat o greşeală gravă a observatorului Nicolae Dobrică, care nu a arătat un cartonaş roşu unui jucător al echipei gazdă, care a oprit un adversar prin fault ca ultim apărător. Spun asta, deoarece observatorul se contrazicea cu profesorul Lupu pe această temă, că nu se justifică acordarea unui cartonaş roşu. Când ai astfel de oameni, fotbalul nu o să se dezvolte niciodată. De aia suntem unde suntem, adică vai steaua noastră! Păi, dacă scapi perpendicular pe poartă şi eşti faultat, ce să dă, domnule Dobrică? Din păcate, am mai scris (fără niciun rezultat însă), că observatorii sunt mână în mână cu arbitrii, pe care îi protejează de greşeli. Tocmai din acest motiv, arbitrajul vâlcean a decăzut mult în ultimii ani.  AJF Vâlcea nu a luat niciodată măsuri în acest sens… Şi probabil că va continua în aceeaşi notă de mediocritate.
• Dănuţ OMEAG

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button