SCRISOAREA SĂPTĂMÂNII / Ce legătură au Faurecia, Ciofâcă şi echipa de fotbal din Budeşti?

Dintotdeauna, viaţa antrenorului Viorel Ciofâcă a fost asemenea unei telenovele. De fiecare dată când existau zvonuri de genul: urmează restructurări în cadrul clubului CSM Rm. Vâlcea ori se schimba primarul, partida, secretara, amanta – pe cine dam vina? Pe Viorel Ciofâcă… Se găseau motive de-a dreptul puerile. Că este un antrenor permisiv, prea apropiat de jucători şi părinţi, că socializează cu ei prin locuri nerecomandate sportivilor etc. Dar nimeni nu a pus în balanţă capacitatea lui profesională, modul în care vede şi percepe meseria de antrenor. Aici, el este brici…

CSM a pierdut un antrenor cu rezultate deosebite

L-am însoţit de foarte multe ori la meciurile disputate de fosta sa echipă de juniori-republicani născuţi în anii 1990 şi 1991. A avut o generaţie de excepţie, cu jucători cu personalitate, greu de strunit. Îi amintesc aici pe Pârvu, Roşca, Bălţăţeanu, Fuiorea, Mihăilă, Săraru, Chiripuş, Jugăstreanu şi alţii. Păcat că nu am ştiu să ţinem de aceşti jucători care putea face performanţă. Îmi pare rău că acest antrenor extrem de carismatic şi potent profesional este caracterizat de unii numai că aşa a fost el hărăzit: să creeze în permanenţă o bună dispoziţie, să mai stea uneori de vorbă la o cafea, o bere. În definitiv, şi marii fotbalişti, scriitori, conducători de state avea hibele lor, dar în domeniul lor erau aşi. Mi-aş dori mult ca Ciofâcă să revină acolo unde îi e locul: la CSM Rm. Vâlcea.

Viitorul Budeşti, o forţă în fotbalul judeţean

Noi trebuie să înţelegem un lucru: soarta ne este pecetluită, uneori, de oameni cu sufletul murdar. El a trăit foarte multe experienţe de acest gen, din care a ieşit mereu cu capul sus, fără să se facă preş în faţa nimănui. De aceea, îl respect! Felicit iniţiativa celor de la Budeşti de a-l înregimenta în staff-ul tehnic. Rezultatele nu au întârziat să apară. Pe viitor, de ce nu, Viorel Ciofâcă poate să închege o trupă tare la Budeşti. Poate că reprezentanţii Faurecia îşi îndreaptă atenţia şi spre echipa de fotbal. Cei mai valoroşi jucători pot fi angajaţi aici cu carte de muncă. Echipa ar putea beneficia de treninguri cu însemnele acestei firme. Se poate pune la punct o colaborare fructuoasă. Cu paşii mărunţi, echipa din Budeşti poate deveni o forţă a fotbalului judeţean.
• Dănuţ OMEAG

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button