Acasă Liga Nationala SCM, victorie la 10 goluri diferență în fața nou-promovatei din Galați

SCM, victorie la 10 goluri diferență în fața nou-promovatei din Galați

523
0

Sâmbătă, 27 august, SCM Rm. Vâlcea a disputat primul meci oficial din noul sezon al Ligii Florilor. În fața propriilor suporteri, echipa de handbal de la poalele Capelei a înfruntat nou-promovata CSM Galați. ”Municipalele” s-au încălzit mai greu. Nu au făcut o primă repriză strălucită. S-a jucat de la egal la egal până aproape de pauză. Alarma de final, după primele 30 de minute, le-a găsit pe plus 3: scor 17-14. În partea secundă, fără să forțeze prea tare, Vâlcea a rezolvat ”ecuația” victoriei, în condițiile în care Bent Dahl a oferit minute tuturor jucătoarelor. Și Amalia Coman, Sara Rus au intrat pe teren. Coman a și marcat. Kovacevic a înscris un gol frumos, din apropierea propriului semicerc, ce a contat pentru scorul de 29-19. 10 goluri au fost și la final de partidă. SCM a câștigat confruntarea cu scorul de 36-26 și și-a adjudecat primele trei puncte.

În plus față de problemele vechi, Bent Dahl nu a avut-o la dispoziție nici pe Daria Bucur, menajată după ce a acuzat dureri la umăr. Ea este așteptată să revină în lot pentru următorul meci. De asemenea, nici muntenegreanca Tanja Asanin nu a fost pe raport. Mai sunt câteva proceduri de urmat pentru ca aceasta să poată juca în România.

În partida cu Galați, au marcat pentru formația roș-albastră: Glibko (7 goluri), De Jong (6), Kovacevic (6), Hansson (5), Elghaoui (4), Lupei (3), Fujita (3), Bacaoanu (1), Coman (1). De la oaspete cea mai bună marcatoare a fost Andrița, cu 9 goluri.

Pentru SCM urmează partida din deplasare, cu Gloria Bistrița. Aceasta va avea loc joi, 1 septembrie.

Iryna Glibko și colegele sale vor reveni în Sala Traian duminică, 4 septembrie. Înfruntă, de la 15.45, Dunărea Brăila. Meciul va fi transmis și pe Pro Arena.