Acasă Liga Nationala SCM și-a făcut încălzirea pentru Liga Campionilor. Victorie fără emoții la Brăila

SCM și-a făcut încălzirea pentru Liga Campionilor. Victorie fără emoții la Brăila

295
0

Duminică, 19 ianuarie, Vâlcea a dat startul returului. SCM a jucat, în deplasare, la Brăila. Deși se așteptau la un duel dificil, ”municipalele” au avut parte de un start lansat. În opt minute, gazdele au înscris o singură dată, din 7 metri, în timp ce Vâlcea a punctat de șapte ori și și-a asigurat, în continuare, un meci liniștit. Elevele lui Pera s-au apărat bine. În minutul 25, aveau doar șapte goluri primite, dintre care trei din 7 metri. Cea mai mare diferență de pe tabelă, din primele 30 de minute, a fost de 9 goluri și s-a înregistrat pentru prima dată în minutul 22 (7-16). Până la urmă, SCM a încheiat primul mitan pe +8 (scor 10-18). Gonzalez, Trifunovic și Norgaard au fost cele mai bune marcatoare ale grupării de la poalele Capelei.

În partea secundă, Florentin Pera le-a oferit minute tuturor jucătoarelor din lot. Au fost multe schimbări, Brăila a încercat să se apropie, a mai redus din avantajul oaspetelor, însă nu a putut emite în niciun moment pretenții la obținerea unui rezultat pozitiv. Pe final de meci, la 30-25 pentru SCM, Dunărea a scăpat pe contraatac, însă Ciucă, introdusă între buturi în locul Martei Batinovic, care a stat în poarta Vâlcii aproape tot meciul, s-a opus golului, iar gazdele au ratat șansa de a veni la doar patru goluri în spatele campioanei. Oricum, nu avea nicio importanță și dacă s-ar fi întâmplat acest lucru. Până la urmă, SCM a încheiat partida la șase goluri în fața Brăilei. Confruntarea s-a terminat la scorul de 31-25 pentru Vâlcea, care se poate considera pregătită pentru debutul în grupele principale ale Ligii Campionilor.

Sâmbătă, pe 25 ianuarie, SCM va juca primul meci din acest an în fața propriilor suporteri. În Sala ”Traian”, Glibko și colegele sale vor da piept cu Krim Ljubljana. Așadar, Florentin Pera are cinci zile la dispoziție pentru a pregăti acest joc, de mare importanță pentru viitorul echipei în cea mai puternică competiție inter-cluburi din lume.

În campionatul intern, Vâlcea va mai juca pe 28 ianuarie. Va primi vizita echipei CSM Slatina.

În altă ordine de idei, la Brăila cea mai prolifică jucătoare a SCM-ului a fost Mireya Gonzalez, cu opt goluri. Glibko, deși a avut și câteva atacuri ratate, s-a situat pe locul secund în clasamentul golgheterelor din acest joc, cu șase goluri. Au mai înscris în poarta Dunării: Trifunovic (4), Norgaard (4), Elghaoui (3), Fernandez (2), Băcăoanu (1), Badea (1), Lopez (1) și Mădălina Zamfiescu (1). De menționat ar fi că Pera a folosit toate jucătoarele trecute pe raportul de joc. Din lot a lipsit doar junioara Daniela Marin. Din tabăra gazdelor, cele mai multe goluri le-a înscris Aneta Udriștoiu (6).

Din echipa pregătită de Neven Hrupec au făcut parte și câteva handbaliste care au trecut pe la Vâlcea. Este vorba despre Nicoleta Safta, Natasa Krnic, dar și despre Gabriella Szucs Bucur, jucătoare revenită la cel mai înalt nivel după o lungă perioadă de inactivitate, în care a devenit și mămică.

Altfel, ca de fiecare dată în acest an, SCM nu a fost singură nici la Brăila. A avut parte din nou de sprijinul suporterilor. Brigada Noastră și Brigada Zăvoi au fost la datorie, câștigând și duelul din tribune. Sâmbătă, ”ultrașii” campioanei promit să facă spectacol, la debutul SCM-ului în Main Round-ul Champions League. (S.S.)