Acasă Liga Nationala SCM a scăpat ca prin urechile acului! Vâlcea, aproape de o surpriză...

SCM a scăpat ca prin urechile acului! Vâlcea, aproape de o surpriză neplăcută la Tg. Jiu

904
0

Deplasarea obositoare și meciul dificil din Suedia și-au pus amprenta asupra echipei de handbal vâlcene. Miercuri, 7 decembrie, elevele lui Bent Dahl nu au repetat evoluția din EHF European League. S-au complicat cu o nou-promovată, echipă aflată în lupta pentru evitarea retrogradării din Liga Florilor, CSM Tg. Jiu, care s-a dovedit, însă, o ”nucă tare” și în alte jocuri cu formații de top. Înaintea partidei cu Vâlcea chiar și-a întărit lotul. Ultima venită a fost Andreea Chiricuță. Andreea Cioca, Alexandra Gavrilă (fostă jucătoare la Vâlcea), vâlceanca Oana Bucă, Sabine Klimec, Ana Ciolan, Zinatullina, Florența Ilie i-au dat bătăi de cap trupei de la poalele Capelei, care s-a văzut condusă pe toată durata primei reprize. Gorjencele au avut și avans mai mare (de patru goluri), dar au intrat la pauză cu doar un gol în plus. 11-10 a fost scorul după 30 de minute.

Nici în partea secundă ”municipalele” nu au avut reacția așteptată. Le-a trecut glonțul pe la ureche. În minutul 47 au preluat pentru prima dată conducerea. De la 18-15, s-a făcut 20-21. Elevele lui Liviu Andrieș au trecut iar la timonă, au avut 23-21 în minutul 52. Oaspetele au egalat în minutul 55 (scor 23-23). După mai multe ratări ale colegelor sale, Elin Hansson a înscris golul victoriei cu doar câteva secunde înainte de final și a adus bucuria în tabăra Vâlcii. Confruntarea de la Tg. Jiu s-a încheiat la scorul de 24-23 pentru SCM Rm. Vâlcea. A fost al cincilea succes din acest sezon. Iryna Glibko & Co. sunt pe locul 5 în Liga Florilor, însă podiumul e departe. Șase puncte despart Vâlcea de locul 3, ocupat de Gloria Bistrița.

La Tg. Jiu au marcat pentru echipa roș-albastră: Elghaoui (5 goluri), De Jong (4), Glibko (4), Fujita (3), Hansson (3), Asanin (2), Bucur (2), Florica (1). Pentru CSM Tg. Jiu au punctat: Bucă (6 goluri), Klimek (5), Gavrilă (4), Cioca (3), Chiricuță (2), Zinatullina (1), Ilie (1), Ciolan (1).

Pentru Vâlcea urmează returul din turul 3 preliminar al EHF European League, cu Hoors, din Suedia (duminică, 11 decembrie, în Sala Traian), iar vineri, 16 decembrie, de la ora 18.00, tot în sala de la poalele Capelei, partida cu Măgura Cisnădie, din etapa a IX-a a Ligii Florilor.