Acasă Diverse SCM s-a calificat în grupele principale ale Ligii Campionilor

SCM s-a calificat în grupele principale ale Ligii Campionilor

964
0

Sâmbătă, 16 noiembrie, SCM Rm. Vâlcea a disputat ultimul meci oficial din acest an. În Sala ”Traian”, formația pregătită de Florentin Pera a înfruntat lidera grupei C din Liga Campionilor, pe Brest Bretagne, echipă care i-a administrat o înfrângere usturătoare la debutul în competiția europeană supremă. Acum a fost un meci total diferit de cel din Franța. Campioana României s-a luptat de la egal la egal cu gruparea franceză pe aproape tot parcursul jocului. Diferența a fost făcută din nou de ratările din situații de 1/1, câteva greșeli personale (pase la adversar) și de cele patru aruncări de la 7 metri nevalorificate. Una în prima repriză, iar alte trei în partea secundă. Au ratat Norgaard, Gonzalez, Glibko și în cele din urmă Liscevic.

”Municipalele” au dictat ritmul în primele 13 minute. Norgaard a marcat primul gol al întâlnirii, din 7 metri, iar imediat Lopez a dublat avantajul la 2-0. Brest a reușit să egaleze, după un 7 metri valorificat de Gros, iar apoi a punctat Niakate (2-2). După câteva parade ale Yulyiei Dumanska (probabil cea mai bună jucătoare din tabăra noastră), SCM a avut șansa să se ducă din nou la două goluri în față, dar Norgaard a ratat din 7 metri. Oaspetele au egalat prin Kobylinska, apoi Niakate a adus pentru prima dată formația franceză în avantaj: 5-6. Până la pauză, vâlcencele nu au mai reușit să preia conducerea. Primele 30 de minute s-au încheiat la scorul de 14-13 în favoarea oaspetelor.

Debutul părții secunde a fost favorabil SCM-ului. Glibko a egalat, imediat a apărat Dumanska, iar Elghaoui ne-a adus din nou pe plus (15-14). În minutul 37, Valcea avea tot un gol în față (17-16). A fost pentru ultima dată când s-a aflat la timonă. Brest s-a desprins chiar la patru goluri (17-21, în minutul 43, după un alt 7 metri ratat de această dată de Gonzalez), dar nu s-au încheiat ”socotelile”. SCM a revenit, micșorând ecartul până la minim (20-21, în minutul 47). A urmat o perioadă în care ”municipalele”, chiar dacă s-au apărat bine, au găsit greu calea spre gol. În 11 minute au marcat de doar două ori. Brest s-a dus la trei goluri în față (22-25, în minutul 56). Au fost din nou câteva atacuri fără gol, apoi Liscevic a marcat din 7 metri pentru 23-25. Era deja minutul 59. SCM nu a mai avut timp pentru a forța măcar un egal. Dar putea încheia duelul cu o înfrângere la un gol. Liscevic a ratat din 7 metri, iar la poarta cealaltă, în ultima secundă Coatanea a pus punct final meciului la scorul de 26-23 în favoarea echipei sale, care a încheiat grupa cu maxim de puncte și merge în grupele principale cu o ”zestre” bogată.
Pentru SCM au punctat în acest meci: Glibko (5), Gonzalez (5), Lopez (4), Norgaard (3), Elghaoui (2), Liscevic (2), Florica (1), Fernandez (1).

Buducnost și-a respectat blazonul în fața campioanei Germaniei

 

SCM Rm. Vâlcea și-a luat ”La revedere” de la suporteri cu un eșec, însă la aproape două ore de la ultimul fluier al arbitrilor din Sala ”Traian”, de la Podgorica a venit vestea mult așteptată. Buducnost și-a respectat blazonul, a câștigat clar duelul cu Bietigheim (34-28), iar în aceste condiții campioana României a terminat grupa pe locul 3. E avantajată de rezultatele directe din ”dubla” cu Bietigheim (34-27 în tur pentru Vâlcea și 31-28 pentru nemțoaice la retur). Locul 3 duce în Main Round-ul Ligii Campionilor. SCM, debutantă în Champions League, a ajuns în primele 12 echipe ale Europei. Merge în faza următoare fără puncte, dar ceea ce contează este că va aduce în continuare adversari de calibru în Polivalentă. La Vâlcea va veni din nou, cu siguranță, Gyor. Celelalte două echipe calificate din grupa D se vor decide duminică, 17 noiembrie. Pentru două locuri se bat Krim, Savehof și Banik Most. Probabil vor fi în Main Round Krim Ljubljana și Savehof. Banik Most are meci la Gyor, echipă care nu a pierdut niciun punct în grupă.
În altă ordine de idei, până la revenirea în Sala ”Traian” pe jucătoarele echipei vâlcene le vom vedea la televizor. 11 dintre handbalistele SCM-ului vor fi în Japonia, la Campionatul Mondial. (S.S.)