Liga IVFotbal

SCM s-a întors victorioasă de la Călimănești! Vântul, adversar pentru ambele echipe

Sâmbătă, 19 noiembrie, la Călimănești, a avut loc un nou derby vâlcean în Liga a III-a. Cozia a primit vizita SCM-ului. Partida s-a jucat în condiții speciale, vântul fiind un adversar în plus pentru ambele formații. Pentru una într-o repriză, pentru alta, în cealaltă. Steagurile de la colț au fost culcate, la un moment dat, după o rafală. Jucătorii au făcut cu greu față condițiilor. Oaspeții au plecat cu trei puncte din stațiune.

”A fost un meci greu, cum ne așteptam. Cozia e o echipă incomodă, care joacă cu determinare. În prima repriză am jucat contra vântului. În partea secundă, condițiile meteo, să spun așa, au fost în favoarea noastră. Am deschis scorul imediat după pauză. Georgescu a centrat din stânga, iar Bogdan Geantă a marcat. Am mai avut ocazii, chiar și o bară. Și în prima parte ne-am mai creat oportunități. Al doilea gol a venit prin minutul 80. Ceapă a marcat dintr-o lovitură liberă de la 18-20 de metri. Am văzut că au avut și gazdele câteva absențe și posibilități puține pe banca de rezerve. Pe noi ne așteaptă alt meci dificil, cu Bascov, echipă pe val, neînvinsă în ultimele patru meciuri”, a precizat Jean Turmacu, oficialul din Zăvoi. De la Cozia a absentat Diaconescu, fost jucător la SCM. Pufu, în schimb, a evoluat împotriva foștilor colegi. Și în tabăra echipei vizitatoare au fost jucători care până nu demult au îmbrăcat tricoul Coziei. Printre ei, Ghighilicea, care a și ratat o șansă importantă de a înscrie, Bogdan Lăzărescu și Grigore Ceapă, originar din Călimănești. Ceapă a intrat pe teren în minutul 73, iar în 80 a închis jocul la 0-2. În urma acestei victorii, SCM a urcat pe loc de play-off. E la egalitate cu Dăești, dar are un gol în plus la golaveraj.

Cozia Călimănești: Mathe – Mazilu, Ștefan, Defta, Neacșu, Duca, Dumitru, Stoenete, Zotică, Sîrbu, Pufu.

SCM Rm. Vâlcea: Gherguș – Georgescu, Geantă, Ov. Popescu, Roșianu, Ionescu, I. Săraru, Trașcă, Turcu, Lăzărescu, Tilioiu. Au mai intrat: Diaconescu, Ghighilicea, Neacșu, Ceapă și Simeanu.

Articole Similare

Back to top button