Acasă Liga Nationala SCM Rm. Vâlcea va juca și în viitoarea ediție a EHF European...

SCM Rm. Vâlcea va juca și în viitoarea ediție a EHF European League! Două victorii într-o săptămână contra vicecampioanei

436
0

Echipa de handbal de la poalele Capelei și-a îndeplinit, în proporție de 99% obiectivul în Liga Florilor. Cu trei etape înainte de final, are șapte puncte peste Măgura Cisnădie, echipa de pe locul 4. SCM va termina sezonul pe podium. Va primi medaliile de bronz, care echivalează și cu obținerea ”biletelor” pentru viitoarea ediție a EHF European League. Pentru a nu avea emoții, mai are nevoie de o victorie, pe care o poate obține sâmbătă, 14 mai, pe teren propriu, cu penultima clasată, Știința București. Meciul care a adus-o în această postură a fost cel de sâmbătă, 7 mai, din deplasare, contra vicecampioanei, Minaur. ”Municipalele” au obținut două succese în doar cinci zile contra formației maramureșene, care a ratat șansele de a mai prinde un loc de cupă europeană, în condițiile în care acum e calificată în Final Four-ul competiției continentale secundare. Primul, în Cupa României, iar al doilea, în Liga Florilor.

Lupta din campionat a fost mai ”strânsă”. În prima repriză, primele aproape 25 de minute, Minaur a fost echipa care a făcut primul pas. Elevele lui Bent Dahl au ținut pasul, nu au permis adversarei să-și ia avans considerabil. Finalul primului mitan a găsit trupa din Sala Traian cu un avantaj de un gol (13-14). În partea secundă, Vâlcea a fost mai exactă, a profitat de șansele pe care le-a avut pentru a se desprinde. Asma Elghaoui a fost în mare formă. A marcat de opt ori în decurs de 20 de minute. SCM nu a avut emoții că ar putea rata cele trei puncte. Avea șase goluri în față în minutul 58. Gazdele au redus din handicap în ultimele secunde, prin Burlachenko și Fujita. Scor final: 30-33.

Pentru Vâlcea au punctat în partida de la Baia Mare: Elghaoui (8 goluri), Glibko (6), Bucur (4), Liscevic (4), Nikolic (3), Stamin (2), Klikovac (2), Gorshenina (2), Dache (1), Levchenko (1).

Din tabăra gazdelor s-a evidențiat, din nou, Asuka Fujita (8 goluri), jucătoare care a primit, la finalul întâlnirii, din partea liderului galeriei Brigada Noastră, Costel Ungureanu, o eșarfă cu însemnele Vâlcii, ca un cadou de ”Bun venit” la SCM. Jucătoarea niponă va evolua, din sezonul viitor, la poalele Capelei. Pentru Minaur au mai punctat: Laslo (6), Popa (5), Tănăsie (4), Burlachenko (4), Severin (1), Cioca (1).

”Roș-albastrele” s-ar putea bucura de obținerea unui trofeu în acest sezon. Sunt calificate în Final Four-ul Cupei României. În semifinale, pe 21 mai, vor da piept cu lidera Ligii Florilor, Rapid București, formație pe care o vor întâlni, ulterior, în ultima etapă din campionat, joc care poate decide titlul. Se fac deja calcule. Unii mizează pe două victorii ale giuleștencelor, alții pe două succese ale Vâlcii, dar sunt și voci care anticipează o împărțire a victoriilor, SCM să se impună în Cupă, iar Rapid, în campionat.