Acasă Liga Nationala SCM Rm. Vâlcea a urcat pe podium în Liga Florilor!

SCM Rm. Vâlcea a urcat pe podium în Liga Florilor!

626
0

Luni, 30 ianuarie, SCM Rm. Vâlcea a disputat prima partidă din returul Ligii Florilor. A avut meci la Galați, contra ultimei clasate. Elevele lui Bent Dahl au jucat cu frâna de mână trasă. Nu au forțat, având în vedere că întâlneau o echipă care a acumulat un singur punct în 13 etape. Gazdele au încercat să profite de faptul că au fost desconsiderate. Au condus cu 3-0. Ultima dată în primul mitan s-au aflat la conducere în minutul 15 (scor 6-5). După jumătatea reprizei, ”municipalele” au trecut în avantaj, dar nu s-au desprins decisiv. La pauză aveau trei goluri în plus peste adversare (10-13). Roș-albastrele au punctat o dată în debutul părții secunde, prin Levchenko, dar apoi au intrat într-un blocaj. De la 10-14, s-a ajuns, în minutul 35, la 15-14 pentru trupa gălățeană. Corban a adus echipa de la malul Dunării din nou la timonă. Meciul a continuat să fie echilibrat. Ultima egalitate s-a consemnat, însă, în minutul 39. Vâlcea a revenit apoi pe plus, a avut un avans de patru goluri și la fel a terminat meciului, la patru lungimi distanță de ultima clasată. Întâlnirea s-a terminat la scorul de 22-26. Un joc neconvingător, dar un rezultat pozitiv, care urcă trupa de la poalele Capelei, cel puțin temporar (de la această oră se joacă derby-ul dintre CSM București și Rapid, iar dacă ”feroviarele” pierd, Vâlcea e avantajată), pe locul 3 în Liga Florilor.

Au marcat, pentru SCM, la Galați: Elghaoui (5 goluri), Levchenko (4), Fujita (4), Glibko (4), Bucur (3), Florica (3), Hansson (2), Klikovac (1).

În Liga Florilor, pentru Vâlcea următorul joc e programat miercuri, 8 februarie, de la ora 17.30, în Sala Traian, cu Gloria Bistrița. Până atunci, însă, Glibko și colegele sale vor înfrunta Thuringer, în etapa a IV-a din grupele EHF European League. Confruntarea va avea loc sâmbătă, 4 februarie, de la ora 17.00, în Polivalentă.