Acasă Diverse SCM Rm. Vâlcea, un nou trofeu! Petre Berbecaru s-a reîntors în Sala...

SCM Rm. Vâlcea, un nou trofeu! Petre Berbecaru s-a reîntors în Sala Traian

774
0

Joi și vineri, Sala Sporturilor Traian din Rm. Vâlcea a găzduit cea de-a XIV-a ediție a Memorialului ”Constantin Tită”. Au participat patru echipe de Liga Florilor: SCM Rm. Vâlcea, CSM Slatina, CSM Galați și Dacia Mioveni. Formația pregătită de Bent Dahl și Dana Joița a câștigat ambele partide pe care le-a disputat, atât pe cea cu Dacia Mioveni, cât și finala, cu CSM Slatina și și-a adjudecat trofeul pus în joc. În confruntarea cu trupa argeșeană, ”municipalele” s-au impus clar, cu 35-27. Au marcat, pentru gazde: Elghaoui 9, Glibko 7, Kovacevic 7, Fujita 4, De Jong 4, Bucur 2, Coman 1, Hansson 1. În finală, pentru SCM a fost mai greu. CSM Slatina și-a vândut scump pielea. Vâlcea a câștigat la un gol, cu 22-21. Au punctat pentru noi: Elghaoui 6, Glibko 4, De Jong 4, Bucur 3, Hansson 2, Fujita 2, Levchenko 1.
În finala mică, Dacia Mioveni 2012 a dispus cu 30-20 de nou-promovata CSM Galați. Toate premiile speciale au ajuns în tabăra gazdelor. Asma Elghaoui a primit titlul de golgheteră (15 goluri), Iryna Glibko a fost declarată cea mai tehnică jucătoare, iar Daciana Hosu, cel mai bun portar.

A mai fost acordat și Trofeul ”Ilie Băjan”, în memoria regretatului proprietar al farmaciilor Băjan, un apropiat al handbalului vâlcean. Trofeul a ajuns la CSM Galați, considerată cea mai fair-play competitioare, prin prisma sancțiunilor reduse primite.

Cu prilejul desfășurării competiției s-a reîntors în Sala Traian și Petre Berbecaru, fostul conducător al Vâlcii, care a oferit o parte din premii.

”S-a mai terminat o ediție a Memorialului. A XIV-a… multe. Aș vrea să nu fi fost niciuna și tata să fie alături de noi și să se bucure de nepoate. Dar așa a fost să fie: a XIV-a ediție a Turneului în memoria lui.
La primele ediții discuțiile cu antrenorii, arbitrii și oficialii erau majoritatea „eram odată cu Generalu” sau „să vă spun una cu Generalu”… erau oameni care îl cunoscuseră și aveau amintiri cu el. De câteva ediții, discuțiile sunt de felul: „și ce a făcut tatăl tău de îi organizezi acest Turneu?”
Lumea se schimbă, generația lui este treptat înlocuită de alta. Memorialul merge mai departe, ducându-i imaginea în viitor. Vor fi din ce în ce mai puține povești care să înceapă cu „eram odată cu Generalul”… pentru că acesta este cursul vieții. Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă și această ediție”, a transmis Cezar Tită, fiul ”Generalului” Constantin Tită, în memoria căruia se organizează, de ani buni, competiții de handbal.

Săptămâna viitoare, SCM va participa la ultimul turneu de dinaintea startului sezonului. Iryna Glibko și colegele sale vor fi prezente la evenimentul organizat pentru inaugurarea sălii din Bistrița. Acesta va avea loc între 19 și 21 august. Alături de SCM și Gloria Bistrița vor mai participa două echipe puternice din Ungaria și Franța, Ferencvaros și Metz.

Rezultate Memorial ”Constantin Tită”:

CSM Slatina – CSM Galați            29-26

SCM Rm. Vâlcea – Dacia Mioveni  35-27

Dacia Mioveni – CSM Galați          30-20

SCM Rm. Vâlcea – CSM Slatina     22-21