Acasă Liga Nationala SCM Rm. Vâlcea termină anul pe primul loc în Liga Florilor. Minaur,...

SCM Rm. Vâlcea termină anul pe primul loc în Liga Florilor. Minaur, ultima „victimă”

406
0

În această seară, echipa de handbal fanion a Râmnicului a disputat ultimul meci din 2019, din Liga Florilor. SCM a primit vizita formației Minaur Baia Mare. „Municipalele” și-au spălat păcatele după jocul mai puțin bun de la Bistrița. Campioana României a câștigat partida fără emoții, la diferență de șase goluri, cu scorul de 29-23.
Elevele lui Pera au lămurit situția încă din prima repriză pe care, fără să se întrebuințeze prea tare, au caștigat-o clar, cu 16-8. Cel puțin 4 goluri le-au dat din propria jumatate de teren, profitând de faptul că poarta era goală. Au mai marcat goluri frumoase Lopez și Florica (trei bolte de pe extreme).
În partea secundă, SCM a scăzut ritmul. A făcut greșeli, iar oaspetele au profitat și s-au apropiat chiar la trei goluri (24-21 în minutul 52, apoi 26-23, în minutul 55). Finalul le-a aparținut, însă, elevelor lui Pera, care au marcat trei goluri consecutiv, prin Elghaoui, Gonzalez și noua achiziție Jelena Trifunovic. Aceasta a înscris de două ori în acest joc, fiind folosită, de asemenea, și pe faza defensivă. Până la urmă, a fost o victorie la șase goluri, dar nici nu mai conta diferența, ci doar cele trei puncte. Cu acest succes, SCM termină anul 2019 pe primul loc în România. E la un punct în fața Brașovului, care are un meci în plus și are cu cinci mai multe decât CSM București. Vâlcencele vor juca următorul meci din Liga Florilor pe 4 ianuarie.
Sâmbătă, 16 noiembrie, campioana României va da piept cu Brest, în etapa a VI-a a Ligii Campionilor. Partida va avea loc de la ora 18.00, în Sala Traian.
În partida cu Minaur au punctat pentru SCM: Lopez (6), Glibko (5), Elghaoui (4), Liscevic (3), Norgaard (3), Florica (3), Badea (2), Trifunovic (2), Gonzalez (1). (S.S.)

FOTO: Facebook SCM Ramnicu Valcea – Handbal Feminin