Acasă Liga Nationala SCM Rm. Vâlcea se întoarce doar cu un punct de la Buzău

SCM Rm. Vâlcea se întoarce doar cu un punct de la Buzău

491
0

Duminică, 5 ianuarie, echipa de handbal vâlceană a disputat primul meci oficial din 2020. SCM a întâlnit-o, în deplasare, pe Gloria Buzău, într-o partidă rămasă restanță din etapa a X-a. ”Municipalele” se așteptau la un meci greu. Buzău nu a pierdut niciun joc pe propriul teren în acest sezon. Nu a fost învinsă nici de această dată. Gazdele au tratat confruntarea cu lidera Ligii Florilor ca pe o finală. Partida a fost echilibrată pe toată durata ei. Oaspetele au început bine. Gonzalez a deschis scorul, iar Norgaard a majorat avantajul nostru din 7 metri, la 2-0. În inferioritate numerică, fără portar și în prepasiv, Petruș a redus din handicapul gazdelor în minutul 4, dar pe contraatac, Lopez a refăcut avantajul de două goluri (1-3). În minutul 10, Gloria a egalat (4-4). Fosta jucătoare a SCM-ului, Ana Maria Iuganu, a restabilit echilibrul. Imediat, tot ea a adus echipa gazdă pentru prima dată la conducere (5-4). Duelul a continuat să fie echilibrat până spre finalul reprizei. În ultimele minute, am avut șanse să ne desprindem pe tabelă, însă la 12-11 în favoarea noastră, Elghaoui a ratat de două ori la rând din situații de 1/1 cu portarul Blazek. De fapt, Petra (fostul goalkeeper al Vâlcii) a fost, probabil, cea mai bună jucătoare a grupării buzoiene. Toate handbalistele plecate în vară de la poalele Capelei au făcut meciul vieții împotriva SCM-ului.

Altfel, elevele lui Florentin Pera au intrat la pauză cu un avantaj de două goluri (12-14).

 

În partea secundă, jocul a decurs similar celui din primul mitan. În primele trei minute, campioanele s-au desprins la patru goluri (12-16), însă handbalistele pregătite de Ovidiu Mihăilă nu au cedat lupta. Au continuat să se bată pentru fiecare minge, iar în minutul 45 au ajuns din nou la egalitate cu SCM. Iuganu a înscris pentru 21-21. Până la final, s-a mers ”cap la cap”. În minutul 59, Vâlcea era în avantaj. Norgaard, angajată bine pe extremă, a marcat pentru 26-25. Nu am reușit să ne menținem la conducere. Subțirică a marcat pentru 26-26. Imediat, ”municipalele” au ratat atacul. Gazdele au mai avut la dispoziție 10 secunde să înscrie golul victoriei, dar au părut mai mult interesate să nu piardă mingea. Partida s-a încheiat cu o remiză: 26-26. La final, Gloria a sărbătorit pe teren ca pentru câștigarea campionatului. Fostele jucătoare ale Vâlcii au jucat cu mare ambiție. Blazek, Iuganu și Pricopi Rotaru au fost printre cele mai bune handbaliste ale gazdelor. Dintre jucătoarele care au câștigat campionatul cu Vâlcea, pe teren a mai fost și Marija Petrovic. Au lipsit Gavrilă și Khouildi, care au probleme medicale.

În altă ordine de idei, tot într-o partidă rămasă restanță, dar din etapa a VII-a, CSM București a reușit să câștige confruntarea cu CSM Slatina. ”Tigroaicele” au câștigat la diferență de doar două goluri duelul cu trupa Victorinei Bora (27-29). Luând în calcul faptul că se vor anula toate rezultatele echipei din Brașov, CSM București ar putea termina turul la doar un punct în spatele Vâlcii. Din prima parte a sezonului, formația din Capitală mai are două meciuri de jucat, cu Rapid (în deplasare) și pe teren propriu, cu Gloria Bistrița. SCM, doar unul (care va avea loc miercuri, 8 ianuarie, la Slobozia).

Până la meciul direct dintre campioană și vicecampioană, vor mai fi jocuri interesante. Unul dintre ele, chiar în etapa a doua din retur. Gloria Buzău va primi vizita formației din Capitală. Dacă va aborda jocul cu aceeași ambiție precum în confruntarea cu Vâlcea, atunci mai pot apărea surprize. Partida dintre Gloria Buzău, formație neînvinsă pe teren propriu și CSM București va avea loc pe 29 ianuarie.

Pentru SCM au punctat la Buzău: Liscevic (8), Norgaard (4), Fernandez (4), Elghaoui (3), Trifunovic (2), Lopez (2), Gonzalez (1), Da Silva (1) și Florica (1).

Gloria Buzău: Rotaru Pricopi (5), Petruș (5), Iuganu (5), Subțirică (4), Ilie (4), Apetrei (2), Stoleru (1).