Acasă Liga Nationala SCM Rm. Vâlcea s-a calificat în grupele EHF European League

SCM Rm. Vâlcea s-a calificat în grupele EHF European League

876
0

SCM Rm. Vâlcea a trecut peste episodul urât de la Zalău și a obținut o victorie mare în competiția secundară europeană. La doar două zile după ultimul meci din campionatul intern, handbalistele de la poalele Capelei au jucat în Spania. Formația pregătită de Bent Dahl a câștigat returul cu Super Amara Bera Bera. ”Municipalele” au dat emoții suporterilor în prima repriză. În minutul 5, ibericele aveau 4-0. S-au apropiat la un gol, dar nu au reușit să rămână aproape. Campioana Spaniei s-a dus iar la patru lungimi în față. A intrat la pauză cu același avantaj, 14-10, rezultat care le dădea speranțe gazdelor că pot să întoarcă scorul din tur, când Vâlcea a câștigat la șase goluri (34-28).

Repriza secundă a început tot prost pentru trupa vâlceană. Martinez a mărit ecartul la cinci goluri (16-11). Bere Bera a deținut controlul jocului până aproape de final. În minutul 55, SCM a egalat pentru prima dată. Bobana Klicovac, probabil la cel mai bun joc în tricoul Vâlcii, a egalat: 25-25. Reușita sa le-a dat colegelor și mai multă încredere, iar gazdelor le-a turnat plumb în picioare. Finalul a fost al SCM-ului, care s-a impus la San Sebastian cu scorul de 29-27. ”Municipalele” au încheiat anul cu o victorie mare, care echivalează cu calificarea în grupele EHF European League. SCM revine pe teren în ianuarie, când sunt așteaptați alături de echipă și suporterii.

În Spania, cea mai bună marcatoare a formației vâlcene a fost Bobana Klicovac, autoare a șapte goluri. Au mai punctat pentru SCM: Dache (4 goluri), Gorshenina (3), Nikolic (3), Florica (3), Gonzalez (3), Bucur (2), Elghaoui (1), Glibko (1). De asemenea, portarii Hosu și Roch au înscris în poarta campioanei Spaniei. Și Rus a fost pe teren. Liscevic, anunțată indisponibilă din cauza accidentării de la Zalău, a intrat pe teren, în partea secundă, însă nu a putut ajuta echipa așa cum și-ar fi dorit.

Cea mai bună jucătoare a gazdelor a fost Martinez Echeverria, care a perforat poarta Vâlcii de 10 ori.