Acasă Diverse SCM Rm. Vâlcea s-a calificat în finala Cupei României!

SCM Rm. Vâlcea s-a calificat în finala Cupei României!

382
0

Sâmbătă, 5 septembrie, după 6 luni de pauză competițională, SCM Rm. Vâlcea, campioana en-titre din handbalul feminin românesc, a revenit pe teren într-un meci oficial. Calificată direct în semifinalele Cupei României (după ce Dunărea Brăila s-a retras ca urmare a depistării mai multor jucătoare cu Coronavirus), gruparea de la poalele Capelei s-a luptat pentru accederea în ultimul act cu Rapid București, o echipă schimbată față de sezonul trecut, cu un lot consolidat și pretenții mai mari. ”Municipalele” nu au avut o misiune ușoară. Rapid a încercat să demonstreze că nu e un simplu partener de antrenament și a reușit să țină relativ aproape de Vâlcea minute bune din joc. Nu s-a pus, însă, în niciun moment problema învingătoarei. SCM a deținut controlul, a condus pe toată durata jocului. La pauză a intrat cu un avantaj de patru goluri (10-14). În partea secundă, cel puțin după jumătatea acesteia, ecartul s-a mărit. Elevele lui Florentin Pera au încheiat meciul cu un avantaj de șapte goluri: scor 23-30. Pe teren au fost toate stranierele transferate în această vară, respectiv Aardahl, Nikolic și Minevskaja. Au făcut un joc bun, la fel ca și celelalte componente ale lotului. Cele mai prolifice handbaliste ale Vâlcii au fost, însă, două dintre cele mai bune jucătoare din sezonul trecut, Elghaoui și Lopez, ambele cu câte șase reușite. Au mai înscris pentru SCM: Fernandez (4), Minevskaja (3), Nikolic (3), Glibko (2), Aaardahl (2), Gonzalez (2), Norgaard (1) și Trifunovic (1).

Pentru Rapid au marcat: Daniela Todor (6 goluri), L. Popa (6), Constantinescu (5), Bazon (2), Lazăr (1), M. Ilie (1), Boljevic (1), Trifan (1) .

În urma acesui succes, Vâlcea s-a calificat în finala Cupei României. Se va lupta pentru câștigarea trofeului cu CSM București sau Gloria Buzău, formații care se vor înfrunta în această seară în cea de-a doua semifinală.

Finala Cupei României (sezon 2019-2020) va avea loc duminică, 6 septembrie, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă din București, unde a fost programat să se desfășoare întreg turneul final al competiției. Partida va putea fi urmărită pe TVR 1.

FOTO: Facebook SCM Ramnicu Valcea – Handbal Feminin