Acasă Diverse SCM Rm. Vâlcea s-a calificat en-fanfare în optimile Cupei României

SCM Rm. Vâlcea s-a calificat en-fanfare în optimile Cupei României

1606
0

Miercuri, 15 ianuarie, SCM Rm. Vâlcea a jucat, în deplasare, cu Măgura Cisnădie. Partida a contat pentru șaisprezecimile Cupei României Fan Courier. Vâlcea și-a respectat blazonul și a obținut victoria așteptată. Nu a reușit să înlăture emoțiile din prima repriză. Gazdele au condus doar în debutul partidei. Au avut 2-0, însă ”municipalele” au anulat repede diferența. Norgaard, din 7 metri, iar apoi Iryna Glibko, de două ori și Lopez au dus scorul la 4-2 în favoarea campioanei, care nu a mai cedat inițiativa. Oaspetele s-au distanțat la patru goluri, dar gazdele au avut forța să revină la doar unul în spate (8-9), în minutul 25, după o pătrundere a Anei Maria Tănăsie, care s-a soldat cu un 7 metri, transformat de Moldovan. Repriza s-a încheiat, până la urmă, cu un avantaj de două goluri pentru Vâlcea, Elghaoui punând punct primelor 30 de minute la scorul de 10-12.

Pauza nu a fost un sfetnic bun pentru sibience. La reluare, în 17 minute, au reușit să înscrie de doar două ori. SCM a profitat și a rezolvat meciul. După 9 minute fără gol, Weber a cerut timp de odihnă. ”Avem 9 minute fără gol. Ele nu sunt în stare să facă ce trebuie și noi le dăm posibilitatea să vină peste noi”, s-a plâns, printre altele, antrenorul gazdelor. Sibiencele nu și-au revenit din ”pumni”. În total, în 30 de minute, au înscris doar șapte goluri. Elevele lui Pera au profitat de debusolarea din tabăra Măgurei și au obținut o victorie convingătoare, la 11 goluri diferență: scor 28-17. Diana Ciucă a fost una dintre evidențiatele partidei. A apărat trei lovituri de la 7 metri. De asemenea, în ultimele minute, a avut mai multe parade în fața experimentatelor jucătoare ale echipei gazdă. La Cisnădie, SCM a beneficiat și de sprijinul suporterilor, care și-au încurajat favoritele pe tot parcursul jocului și au condus echipa către o victorie ce echivalează cu calificarea în optimile Cupei României.

Lidera Ligii Florilor va disputa următorul meci oficial duminică, 19 ianuarie, de la ora 11.00, în deplasare, cu Dunărea Brăila, partidă ce va conta pentru prima etapă din retur.

La Cisnădie, pe lista marcatoarelor SCM-ului s-au regăsit: Elghaoui (5), Norgaard (4), Da Silva (4), Lopez (3), Glibko (3), Fernandez (3), Trifunovic (2), Băcăoanu (1), Zamfirescu (1), Liscevic (1) și Gonzalez (1). Pentru Măgura cele mai multe goluri le-au înscris Moldovan (5) și Ujkic (5). Printre jucătoarele care au punctat pentru echipa sibiană s-au regăsit și trei foste handbaliste care au evoluat în trecut la Vâlcea, respectiv Țăcălie-Crăciun (2), Tănăsie (2) și Ani-Senocico (1). A mai înscris și Panici (2 goluri). (S.S.)